Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΗΛΕΙΑ: Ποτέ την...Κυριακή; Kλειστά χθες όλα σχεδον τα εμπορικά.





 






 Μάχη για το δικαίωμα στην αργία δίνουν έμποροι και εμποροϋπάλληλοι και στην πλειοψηφία τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.



Στις περισσότερες πόλεις του Νομού τα καταστήματα θα είναι όλα κλειστά ενώ βαρόμετρο αποτελεί για τον Νομό το τι θα κάνουν οι έμποροι του Πύργου.
Αντιδράσεις εκδηλώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ που   θα κινητοποιηθούν για να αποτραπεί η λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης  επιλέξει να λειτουργήσει.
Οι εμποροϋπάλληλοι την ίδια μέρα απεργούν διαφωνόντας πλήρως για το άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή.
Το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα σας ενημερώνει για την κατάσταση που θα επικρατήσει σήμερα στις διάφορες πόλεις της Ηλείας.ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 3-11-13
Νεότερα ώρα 9.55 πμ
Κανένα Εμπορικό κατάστημα δεν έχει ανοίξει μέχρι αυτή την ώρα στον Πύργο.
Κλειστά είναι και όλα τα Εμπορικά καταστήματα στην Αμαλιάδα.
Την επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασης για λειτουργία των καταστημάτων μόνο μια Κυριακή τον χρόνο, που τίθεται ενάντια στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αποφάσισε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας δέχεται να είναι ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα.
Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Παπαδάτος, ο σύλλογος θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις να μην ανοίγουν τα καταστήματα και άλλες Κυριακές του έτους.

Νεότερα ώρα 11.25 πμ
Κλειστά παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα τα καταστήματα στον Πύργο.
Για το θέμα αυτό έγιναν στο ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΙΜΙΑ οι πιό κάτω δηλώσεις:
Αθανάσιος Σκορδαλής, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας: Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την απόφαση του Υπουργείου για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Σύνθημά μας είναι "ποτέ την Κυριακή..'. Ελπίζουμε ότι και οι καταναλωτές είναι μαζί μας για να χαλάσουμε τασχέδια των πολυεθνικών.
Η πρόεδρος των εμπορουπαλλήλων Πύργου και περιχώρων κ. Χρύσα Ζούπη δήλωσε στο ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Είμαστε αντίθετοι με το επαχθέστατο μέτρο της Κυβέρνησης που εξουθενώνει την Ελληνική οικογένεια και καταργεί ταυτόχρονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Νεότερα ώρα 12.45 μμ
Κλειστά σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα στον Πύργο και Αμαλιάδα.
Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χειρός αυτά που λειτούργησαν και κύρια ήσαν καταστήματα αλυσίδων και ξένων συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...