Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Κατασχέσεις προϊόντων στη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας


laiki_amal

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

Από κλιμάκιο της Περιφέρειας

Εκτεταμένους ελέγχους, που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάσχεση πολύ μεγάλης ποσότητας παράνομων προϊόντων, πραγματοποίησε στη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας της Π.Ε. Ηλείας, κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η αυτοψία από το κλιμάκιο έγινε το  Σάββατο 2 Νοεμβρίου και συνολικά ελέγχθηκαν πάνω από 180 πωλητές (97 βιομηχανικών προϊόντων και 90 πωλητές αγροτικών προϊόντων).
Συντάχθηκαν τρία πρωτόκολλα κατάσχεσης – καταστροφής και ειδικότερα έγινε επιτόπια καταστροφή με χρήση σπρέι και ρίψη σε απορριμματοφόρο του Δήμου. Κατασχέθηκαν και κατεστράφησαν είδη ρουχισμού, υαλοπωλείου και εργαλεία – πλαστικά είδη, οι πωλητές των οποίων δεν είχαν την απαραίτητη άδεια πώλησης.

Επίσης, έγινε έλεγχος σε καντίνα που δραστηριοποιείτο εντός του χώρου της λαϊκής αγοράς κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας στερείτο της απαιτούμενης άδειας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τόσο στις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των μεγάλων αστικών κέντρων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σκοπός είναι να παταχθεί το παρεμπόριο.

Δείγματα οινοπνευματωδών στο Γενικό Χημείο του Κράτους
Στο μεταξύ, σε ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, προχώρησαν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, το περασμένο Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Από τα καταστήματα ελήφθησαν δείγματα οινοπνευματωδών ποτών, τα οποία και εστάλησαν προς ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους και αναμένονται τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα, προκειμένου να επιβληθούν πρόστιμα ή άλλες κυρώσεις, όπου χρειάζεται.
Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να προστατευθούν, βάσει της κείμενης Νομοθεσίας, οι πολίτες, και δη, η νεολαία που συχνάζει στα καταστήματα αυτά. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...