Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μαθητές δημοτικού από την Πάτρα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

mathites-olumpiada-rompotikis
Μαθητές του 44ου Δημοτικού σχολείου Πατρών θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας από τις 15 ως τις 17 Νοεμβρίου.

Η ομάδα των μαθητών από το 44ο δημοτικό σχολείο Πατρών συμμετείχε στον 5ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, και κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 85 σχολικές ομάδες από διάφορες πόλεις της χώρας.
Τη δεύτερη θέση στον ίδιο μαθητικό διαγωνισμό είχε κατακτήσει άλλη ομάδα μαθητών από το ίδιο σχολείο.
Τους μαθητές και των δύο ομάδων, αλλά και τον καθηγητή τους, βράβευσε σήμερα σε ειδική εκδήλωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, «η σημαντική αυτή προσπάθεια των μαθητών και του καθηγητή τους μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλους εμάς και κυρίως να αποτελέσει παράδειγμα για μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας σε ανάλογες πρωτοβουλίες».
«Τα Ελληνόπουλα έχουν δείξει ιστορικά ότι μπορούν, πραγματικά, ειδικά στον τομέα των επιστημών να κάνουν μεγάλα πράγματα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο «κεφάλαιο» που έχει η χώρα μας. Για αυτό, πρέπει να επενδύουμε στη γνώση, στην παιδεία και να βρισκόμαστε δίπλα τους» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής των μαθητών Ανέστης Βοβός, ανέφερε ότι η ρομποτική θα μπει στη ζωή όλων μας, πολύ γρήγορα και πολύ δυναμικά.
«Οφείλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά σε αυτό τον τομέα, γιατί έχουμε καλό δυναμικό» δήλωσε, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που κάνουν μεγάλη προσπάθεια,
Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις που στήριξαν οικονομικά την αποστολή των μαθητών, συμβάλλοντας, όπως είπε, στην προσπάθεια της Περιφέρειας.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ Η ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗ 
Με μητρική καταγωγή από το Νεοχώρι Κυλλήνης ...Είναι η κόρη της Αναστασίας Κ Αυγουλά ΑΠΌ ΤΟ ΝΕΟΧΏΡΙ και  του Μάριου Καμπούρη από την Πάτρα .
 Μια συνέντευξη της Ευδοκίας ...

“  Με λένε Ευδοκία και πάω Α’ Γυμνασίου. Στράφηκα στην εκπαιδευτική ρομποτική εξαιτίας του κ. Ανέστη. Στην αρχή το είχα δει σαν χόμπι. Ο κ. Ανέστης μας είχε πει πως υπάρχει ένας διαγωνισμός που ίσως πηγαίναμε. Τελικά από κοινού αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε. Περάσαμε πρώτα από έναν τοπικό διαγωνισμό στον οποίο βγήκαμε πρώτοι. Έπειτα σε πανελλήνιο πλέον επίπεδο ξανά πρώτοι. Έτσι καταφέραμε να φτάσουμε πολύ ψηλά δηλαδή στην εκπροσώπηση της χώρας μας. Για όλα αυτά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ελπίζω να τα πάμε καλά και στην Τζακάρτα. Τώρα πια κοιτάμε μπροστά και πετάμε για Τζακάρτα!”   

KΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ ΕΥΔΟΚΙΑ ..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 
 http://www.karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...