Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: Οι πυροσβέστες τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων συναδέλφων τους...


 
Τη μνήμη και τον ηρωισμό των πεσόντων πυροσβεστών, συναδέλφων, που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος, τίμησε χθες το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στις εγκαταστάσεις της στον Πύργο.


Λόγω της έντονης βροχόπτωσης το μνημόσυνο δεν έγινε στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών που βρίσκεται στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου ωστόσο στο χώρο της Πυροσβεστικής Πύργου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των ηρωικών πυροσβεστών που έπεσαν στο καθήκον, βρέθηκαν εκεί για να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής για τα παιδιά που έπεσαν στην εκτέλεση του καθήκοντος και που χάθηκαν τη στιγμή που προσπαθούσαν να σώσουν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου, Σωτήρη Γεωργακόπουλου, ανέγνωσε ο πυραγός, Νικόλαος Σμαρνάκης, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Ο πόνος των συγγενών των ηρωικών συναδέλφων μας είναι δυσβάσταχτος. Τα λόγια συμπαράστασης προς τις οικογένειες ίσως ακούγονται άχαρα αφού η απώλεια είναι τεράστια. Ο κάθε ένας από εμάς έχει βρεθεί μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις και αντιμέτωπος πολλές φορές με τους φόβους του. Είναι εκείνες οι στιγμές που ο κάθε πυροσβέστης υπερβαίνει τον εαυτό του και νικά το φόβο του θανάτου, προκειμένου να σώσει τη ζωή των συνανθρώπων του. Αυτή η υπέρβαση είναι που τον καταξιώνει στη συνείδηση όχι μόνο των συναδέλφων του αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών. Η σημερινή ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών δικαιώνει τον επαγγελματισμό του πυροσβέστη και αναδεικνύει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα πολίτη».

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε στις 11.30 το πρωί ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Γερμανός ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Νίκος Νικολακόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής, Ηλίας Μανιάτης, ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας, Νίκος Στασινόπουλος, εκπρόσωπος της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, ο αντιστράτηγος ε.α. του Π.Σ., Θεόδωρος Κοτσώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, ο περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Μπουγάς, ο πρώην αντιδήμαρχος Πύργου, Λεωνίδας Δημουλιάς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου.

Ο Επιπυραγός Φώτης Αναγνώπουλος έχασε τη ζωή του την 9η Αυγούστου 2005 σε κατάσβεση αστικής πυρκαγιάς στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Τάκη Σινόπουλου στον Πύργο Ηλείας, οι Εποχικοί Πυροσβέστες Ανδρέας Τζούμας, Αθανάσιος Νιάρχος και Ιωάννης Δρακόπουλος έχασαν τη ζωή τους την 24η Αυγούστου 2007 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην Αρτέμιδα Ηλείας. Η Εποχική Πυροσβέστης Ιωάννα Τασσοπούλου και οι Δασοπυροσβέστες Γεώργιος Διονυσόπουλος και Κων/νος Φωτακόπουλος έπεσαν και αυτοί στο βωμό, θυσία, κατά την κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών.

Να σημειωθεί πως λίγη ώρα αργότερα στεφάνια κατετέθηκαν στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων Πυροσβεστών από αξιωματικούς του Π.Σ. της Π.Υ. Πύργου.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...