Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: Επιμένει η κακοκαιρία - Καταιγίδες κατά περιόδους – Αναλυτική πρόγνωση


kouroutamp

Από την Τρίτη βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Λίγες και ασθενείς οι χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά

Έντονη κακοκαιρία επικράτησε το τελευταίο 48ωρο στην Ηλεία, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και επικίνδυνα φαινόμενα. Ανεμοστρόβιλος σημειώθηκε στον Αμπελώνα Πύργου. Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην κεντρική και νότια Ηλεία (57,6mm στην Ζαχάρω). 

Η ατμοσφαιρική διαταραχή θα συνεχίσει να μας απασχολεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη με κατά περιόδους βροχές και πιθανόν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. 

Βαθμιαία από το απόγευμα της Τρίτης το σκηνικό του καιρού αλλάζει με χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά, ωστόσο η ψυχρή εισβολή δεν φαίνεται να έχει την ένταση που ήθελαν τα προγνωστικά στοιχεία των προηγούμενων ημερών.

Στροφή των ανέμων σε βοριάδες από το απόγευμα της Τρίτης, βαθμιαία αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότητα τοπικών χιονοπτώσεων στα πολύ ορεινά. Γενικά, τα όποια φαινόμενα θα είναι ασθενή και τοπικού χαρακτήρα. Την Τετάρτη, πιθανότητα για λίγες τοπικές και ασθενείς βροχές περιμένουμε στα πεδινά, τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε υψόμετρα άνω των 900 μέτρων στην Λαμπεία και άνω των 1.000 μέτρων στην περιοχή της Ανδρίτσαινας. Την Πέμπτη θα επικρατήσει σχετικά καλός καιρός,  ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωί περιμένουμε πολύ κρύο. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πιθανή πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και πιθανόν καταιγίδες διαφαίνονται το βράδυ. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 

Την Τρίτη 26/11, περιμένουμε βροχές και πιθανόν καταιγίδες τοπικά ισχυρές, βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 9 με 10oC στα πεδινά, 6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 15 με 16οC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ορεινά. Αισθητή πτώση από το απόγευμα. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί μέτριοι 5, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ.
 
Την Τετάρτη 27/11, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες, με βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 900 στην Λαμπεία και 1.000μ. στην Ανδρίτσαινα. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 7 με 8oC στα πεδινά, 3 με 4oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13οC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ. 
 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Πέμπτη 28/11, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Πιθανότητα πρόσκαιρης μεταβολής του καιρού το βράδυ. Κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί με 1 με 2 βαθμούς πάνω από το μηδέν στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά. Το μεσημέρι μέγιστες τιμές 14 με 15 στα πεδινά, 6 με 7 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί.  
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης 
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...