Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κατάκολο: Τους έκλεψαν τα λεφτά για τα φάρμακά τους (photos & video)


IMG_4012

Αλβανοί ληστές εισέβαλαν στο σπίτι ηλικιωμένων στο Κατάκολο - Ολονύχτια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αντιμέτωποι με Αλβανούς ληστές βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι μαζί με τον ασθενή γιό τους, το βράδυ του Σαββάτου, στο Κατάκολο. Στο φτωχικό τους σπίτι, είδαν τους κουκουλοφόρους να εισβάλουν και να τους χτυπούν για να τους πάρουν τα ελάχιστα χρήματά τους, μόλις 150 ευρώ.

Ο 89χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, δεν το έβαλε κάτω και βγήκε στην αυλή με την καραμπίνα του, όμως οι ληστές την άρπαξαν, τον χτύπησαν, αλλά πανικόβλητοι απομακρύνθηκαν. Είχαν προλάβει όμως να αρπάξουν το ποσό των 150 ευρώ που είχε φυλάξει η 77χρονη σύζυγός του ιδιοκτήτη, για να αγοράσει τα φάρμακά της. Λίγο αργότερα οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση τον ένα από τους δράστες, ηλικίας 31 ετών.

Στο φτωχικό που ζουν δύο ηλικιωμένοι γονείς με το γιο τους που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας – από τον οικισμό της Συκιάς προς το Κατάκολο - εισέβαλαν λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου, τρεις Αλβανοί στο Κατάκολο. Οι δράστες πήγαν πρώτα στο χώρο που κοιμόταν η 77χρονη σύζυγός του ιδιοκτήτη. «Έσπασαν την πόρτα με κλωτσιές» είπε η κα Δήμητρα «και μπήκαν μέσα στο σπίτι. Άρχισαν να με χτυπούν και να ζητούν χρήματα. Έκαναν το σπίτι άνω κάτω και βρήκαν 150 ευρώ που είχα για να αγοράσω τα φάρμακά μου. Μου είπαν «σκάσε» θα σε δέσουμε από την καρέκλα…» συμπλήρωσε.

Ο 89χρονος Νίκος Σιμωτάς, μέσα στον ύπνο του, άκουσε φασαρία. Σηκώθηκε και είδε στο ημίφως σκιές. Η ηρεμία του σπιτικού του, που ποτέ δεν διαταρασσόταν, φαινόταν πως είχε «παραβιαστεί». «Δεν ξέρω από πού μπήκαν, από την πόρτα ή από το βουνό. Μόλις είδα τις σκιές κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά. Πήρα την καραμπίνα μου και άνοιξα την πόρτα. Τι θα έκανα, να με σκοτώνανε; Όπλισα και μόλις η κάννη ξεπρόβαλε στην αυλή, οι ληστές μου την άρπαξαν και με χτύπησαν. Δεν την άφηνα όμως την καραμπίνα. Στην πάλη, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τα σκάγια έκαναν μια τρύπα στον τοίχο. Τρόμαξαν και το έβαλαν στα πόδια» ανέφερε ο 89χρονος. Από τον πυροβολισμό δεν τραυματίστηκε κανείς. Στο σπίτι βρισκόταν και ο 53χρονος γιος της οικογένειας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Οι δύο ληστές που μπήκαν στο σπίτι είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους και φορούσαν γάντια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τους είχε μεταφέρει με αυτοκίνητο, από την Αθήνα στο Κατάκολο για τη ληστεία ένας τρίτος ομοεθνής τους. Ο ένας από τους δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι, ηλικίας 31 ετών, συνελήφθη από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε κοντινή απόσταση στο Κατάκολο.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα ζευγάρι γάντια καθώς και την μπλούζα που χρησιμοποίησε για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του  προσώπου του τα οποία και κατέσχεσαν.  Όλη τη νύχτα άνδρες από όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας στην έδρα, «χτένιζαν» το βουνό για να εντοπίσουν και να συλλάβουν και τους άλλους δύο δράστες.
Είμαστε πενήντα – εξήντα χρόνια εδώ κάτω, ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο είπε ο κ. Σιμωτάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...