Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αμαλιάδα: Απόγνωση για οικογένεια ανέργων με τρία παιδιά


spiti

Τι ανέφερε πατέρας τριών παιδιών στον Ionion FM.

Με τα λόγια του σατιρικού μας ποιητή Γεωργίου Σουρή θα μποροούσε να περιγραφεί η αναλγησία των υπευθύνων του δήμου Ήλιδας, για τη στάση τους στο πρόβλημα ενός άνεργου πατέρα, μιας άνεργης μητέρας και 3 ανήλικων παιδιών που διαμένουν κοντά στα Κονιδέικα:"

Ὡσὰν πολίτης, σκυφτὸς ραγιᾶς, σὰν πιάσει πόστο: δερβεναγᾶς...Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς. Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;"

Και αυτό γιατί καμία ανταπόκριση δεν υπάρχει από το δήμο Ήλιδας στο δράμα της τρίτεκνης οικογένειας με τους δύο άνεργους γονείς που ζουν σε μια τρώγλη από τσιμεντόπληνθες, χωρίς νερό, ρεύμα και τουαλέτα, στην περιοχή των Κονιδέϊκων.

Ο πατέρας με συνεχείς εκκλήσεις από το 2011, ζητά την παραχώρηση ενός λυόμενου που έχει εγκαταλειφθεί στην Πηνεία για να στεγάσει τα τρία παιδιά του ηλικίας 4,5 και 8 ετών. Ο ίδιος και η σύζυγος χωρίς δουλειά, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της συντήρησης ενός διαμερίσματος. Ο δήμος από την πλευρά του δεν έχει προχωρήσει από το 2011 στην ικανοποίηση του αιτήματος, προκαλώντας απορία με την στάση του και για τα βαθύτερα αίτια της απραξίας του.

Ο κ. Νίκος δήλωσε στο IONION FM : «Ζήτησα από το δήμο το χαρτί παραχώρησης του λυόμενου από το υπουργείο και με παρέπεμψαν υπηρεσιακώς μετά από εβδομάδες. Είμαι σε απόγνωση, το μόνο που απομένει είναι να κάνω απεργία με τα παιδιά μου μπροστά από το δημαρχείο Αμαλιάδας».
 ionionfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...