Αμαλιάδα: Σε απόγνωση οι σχολικοί φύλακες

Η αγανάκτηση και η απαισιοδοξία περισσεύουν για τους σχολικούς φύλακες του δήμου Ήλιδας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου και ο χρόνος έχει αρχίσει πλέον να μετρά αντίστροφα.

Οι σχολικοί φύλακες συναντήθηκαν χθες στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας και συζήτησαν τις εξελίξεις αλλά και τις περαιτέρω κινήσεις τους, αν και όπως υποστηρίζουν υπάρχει πλήρης αδιαφορία από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ θέτουν για ακόμη μία φορά το αίτημά τους για αξιολόγηση των φακέλων τους.

«Είναι κοροϊδία»
Οι τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριακού Μητσοτάκη, περί πρόσληψης 400 σχολικών φυλάκων σε θέσεις τραυματιοφορέων και φυλάκων μουσείων, καθώς και το ότι στους υπόλοιπους θα δοθούν κίνητρα και μπόνους για να συστήσουν εταιρείες security, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των σχολικών φυλάκων.
«Πρόκειται για μία ακόμη κοροϊδία» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι στόχος του Υπουργείου είναι να κάνει τους σχολικούς φύλακες ελεύθερους επαγγελματίες, τη στιγμή που στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες οι σχολικοί φύλακες είναι μόνιμοι μέσα στα σχολεία.
«Ακόμη και τα 400 άτομα που λέει ο Υπουργός, είναι αδύνατο να προσληφθούν, γιατί σε δυόμιση μήνες τελειώνει το καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν προλαβαίνει να γίνει καμία διαδικασία. Τα πράγματα είναι πολύ δυσάρεστα και υπάρχει αγανάκτηση και απαισιοδοξία. Αλλά οι Υπουργοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα για το τι επικρατεί αυτή τη στιγμή στα σχολεία, γιατί τα δικά τους τα παιδιά τα έχουν σε ιδιωτικά σχολεία και όχι στα δημόσια» υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρόπουλος.
Οι σχολικοί φύλακες θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 9Ιανουαρίου στην Αθήνα, όπου θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη και ανάλογα με τις απαντήσεις θα ληφθούν και οι περαιτέρω αποφάσεις. Πάντως, οι σχολικοί φύλακες θέλοντας να περιγράψουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, επισημαίνουν ότι θα μεταβούν στην Αθήνα με πολύ μεγάλη δυσκολία, αφού τόσους μήνες σε διαθεσιμότητα, τα χρήματα δεν υπάρχουν πλέον και η καθημερινότητα έχει γίνει πολύ δύσκολη.


Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ