Ηλεία: Μπλόκο στο νοσοκομείο από τους αγρότες


agro_nosok1

Απέκλεισαν συμβολικά τα ταμεία του Γ.Ν. Πύργου και "επέβαλαν" τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας το πρωί της Τρίτης

agro_nosok2agro_nosok3agro_nosok4Του Γιάννη Σπυρούνη

Το νοσοκομείο Πύργου ήταν χθες ο επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων των αγροτών της Ηλείας, που έχουν ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τα αντιλαϊκά μέτρα και την βαριά φορολογία που επιβάλει η Κυβέρνηση, στους ρυθμούς της Τρόικας και του Μνημονίου. Οι αγρότες της Ηλείας, έδωσαν βροντερό «παρών» στο χώρο της Υγείας, μετά την κατάληψη της ΔΟΥ Πύργου και απέκλεισαν συμβολικά τα ταμεία του νοσοκομείου Πύργου, «επιβάλλοντας» κατά κάποιον τρόπο για μερικές ώρες την δωρεάν υγεία για τους πολίτες που επισκέφθηκαν χθες το πρωί το μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού Ηλείας.

Μικροεντάσεις δεν έλειψαν με κάποια άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου, ωστόσο αυτές γρήγορα περιορίστηκαν. Οι αγρότες πριν ξεκινήσουν την κινητοποίησή τους, επισκέφθηκαν το διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλο, όπου του παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους.

Οι πολίτες που επισκέφθηκαν χθες το νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, δέχθηκαν ευχάριστα το «δώρο» των αγροτών, αφού δεν κατέβαλαν το ποσό των πέντε ευρώ που ισχύει.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος τόνισε πως «οι αγροτικοί σύλλογοι και οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήσαμε αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου Πύργου, ώστε να μην πληρώνουν για τις εξετάσεις που όφειλε δωρεάν να τους κάνει το ελληνικό κράτος, μιας και πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Καταγγέλλουμε αυτή την αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική που ακολουθείται και στον χώρο της υγείας που τον προωθούν με γοργούς ρυθμούς στην πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Εμείς θα συνεχίσουμε, καταθέσαμε τα αιτήματα μας στον διοικητή του νοσοκομείου για να τα προωθήσει στους πολιτικούς προϊσταμένους του. Καλούμε τον ελληνικό λαό να υψώσει το ανάστημά του, να διώξει το φόβο από πάνω του και να παλέψει για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Να βγουν όλοι στους δρόμους δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο κόσμος δεν έχει να χάσει τίποτα άλλο πέρα από τα δεσμά του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Οι αγρότες παρέμειναν στο χώρο έως το μεσημέρι και ύστερα αποχώρησαν, ενώ προγραμματίζουν την επόμενη δράση τους. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως σταθερά ενισχύεται το μπλόκο της Μαραθιάς με όλο και περισσότερα τρακτέρ, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία συγκέντρωσης τρακτέρ για τη δημιουργία και δεύτερου μπλόκου στη νότια Ηλεία.
 ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ