Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αμαλιάδα: Στην άσφαλτο για 35 λεπτά . . . περιμένοντας ασθενοφόρο! - Η απάντηση του ΕΚΑΒ


asthenoforo_amal

Τραυματισμένος δικυκλιστής στην Αμαλιάδα έζησε την αγωνία μετά από τροχαίο – Οι περίοικοι τον προστάτευαν με ομπρέλες λόγω βροχής - Όταν ήδη είχε φύγει, έφτασε και δεύτερο ασθενοφόρο

Επί 35 λεπτά και υπό βροχή, περίμενε ασθενοφόρο πεσμένος στην άσφαλτο και τραυματισμένος, ένας νεαρός διανομέας νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στην Αμαλιάδα.

Τριανταπέντε λεπτά για να φτάσει ένα ασθενοφόρο από τον Πύργο, όπου λίγο μετά αφού τον παρέλαβε… έφτασε ένα ακόμη ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου μάθαινε από τους περιοίκους ότι το «περιστατικό», έστω και αργά είχε αναχωρήσει για το νοσοκομείο!

Αυτά τα… συνηθισμένα, κατά τ΄άλλα ευτράπελα, συνέβησαν στη συμβολή των οδών Γορτυνίας και Δαλιάνη το βράδυ του Σαββάτου. Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούνταν επί της οδού Γορτυνίας και ενώ στη συμβολή με τον οδό Δαλιάνη υπάρχει απαγορευτική πινακίδα «stop», δεν σταμάτησε.

Εκείνη τη στιγμή την Δαλιάνη «κατέβαινε» το νεαρό άτομο και όπως ήταν φυσικό το αυτοκίνητο τον χτύπησε με σφοδρότητα πλάγια. Ο άτυχος δικυκλιστής πετάχτηκε αρκετά μέτρα μακριά, ενώ οι περίοικοι βγήκαν στον δρόμο να δουν τι είχε συμβεί.

Άμεσα ενημέρωσαν την αστυνομία και ανέμεναν το ασθενοφόρο. Άρχισε να βρέχει, το ασθενοφόρο δεν εμφανίζονταν και οι περίοικοι βρίσκονταν εν βρασμώ, βλέποντας το νεαρό άτομο τραυματισμένο στην άσφαλτο.

Οι περίοικοι έφεραν ομπρέλες και έκαναν έναν… κύκλο γύρω του, ώστε να τον προστατεύσουν τουλάχιστον από την βροχή, ενώ όταν τελικά έφτασε το ασθενοφόρο άρχισαν εξαγριωμένοι να φωνάζουν για αυτή την καθυστέρηση και μάλιστα εφόσον επρόκειτο για τραυματισμένο από τροχαίο, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε  εκείνη τη στιγμή να προσδιοριστεί εάν είχε υποστεί σοβαρό ή μη τραυματισμό.

Τελικά, το ασθενοφόρο μετέφερε τον νεαρό δικυκλιστή στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα έφθανε και το δεύτερο ασθενοφόρο, το οποίο και έφυγε άδειο…

Νεότερη ενημέρωση (14:29) - Η απάντηση του ΕΚΑΒ

Το E.K.A.B. ανταποκρίθηκε σε 15 λεπτά στο συμβάν στο κέντρο της Αμαλιάδας το Σάββατο 8/2/2014!


"Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με τροχαίο ατύχημα που συνέβη το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αμαλιάδας (συμβολή των οδών Γορτυνίας και Δαλιάνη), βάσει των οποίων νεαρός διανομέας επί τριανταπέντε λεπτά περίμενε πεσμένος στο οδόστρωμα το ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως η κλήση στο Ε.Κ.Α.Β. για το περιστατικό πραγματοποιήθηκε στις 19:19 και αφού έγινε άμεση διαβίβαση στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο, αυτό αφίχθη υπό συνθήκες καταρρακτώδους βροχής στο σημείο του συμβάντος στις 19:34!

Επομένως, βάσει των επίσημων αρχείων καταγραφής του περιστατικού, ο χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου ήταν 15 λεπτά (και όχι 35 που αναφέρεται στα διάφορα ΜΜΕ...) πράγμα που καθιστά προφανές ότι το Ε.Κ.Α.Β. συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος των πολιτών της χώρας, με τους διασώστες του να διεκπεραιώνουν όλα τα περιστατικά που προκύπτουν (άμεσων και μη), κάνοντας ότι είναι εφικτό για να φτάσουν με τα ασθενοφόρα στα διάφορα συμβάντα.

θα παρακαλούσαμε όπως δημοσιεύσετε την παραπάνω ανακοίνωση προς αποκατάσταση της πραγματικότητας των περιγραφόμενων γεγονότων".

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...