Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ηλεία: "Μη σε γελάσει ο Μάρτης το πρωί και χάσεις την ημέρα" - Επιμένουν οι βροχές – Αναλυτική πρόγνωση


vroxes

Χειμώνας από την Δευτέρα

Από την περασμένη Παρασκευή αλλεπάλληλα συστήματα επηρεάζουν τον καιρό της περιοχής μας. Το πρώτο πενθήμερο του Μαρτίου έχουν σημειωθεί περισσότερα από 100 λίτρα το τετραγωνικό ύψος βροχόπτωσης, ξεπερνώντας σε μόλις πέντε ημέρες το μέσο μηνιαίο ύψος βροχής Μαρτίου που είναι 72 λίτρα/τετραγωνικό σύμφωνα με τα κλιματολογικά δεδομένα της περιοχής μας. 

Παρά τα διαστήματα βελτίωσης που θα παρουσιάζει ο καιρός, "μη σε γελάσει ο Μάρτης το πρωί και χάσεις την ημέρα" λένε οι παλιοί, θα διατηρηθεί άστατος.
Την Πέμπτη περιμένουμε κατά περιόδους σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές.
Την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, με τοπικού χαρακτήρα ασθενείς βροχές κυρίως το απόγευμα.
Το Σάββατο δεν προβλέπονται φαινόμενα. Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από αργά το βράδυ της Κυριακής.
Χειμωνιάτικο σκηνικό διαφαίνεται την Δευτέρα με βροχές, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά, σε επόμενες προγνώσεις θα δούμε σε τι υψόμετρα και ποιες ορεινές περιοχές θα πρέπει να ντυθούν στα λευκά.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Πέμπτη 6/3 περιμένουμε νεφώσεις με κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία το πρωί, 10 με 11oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Την Παρασκευή 7/3 περιμένουμε σχετικά βελτιωμένο καιρό, χωρίς ωστόσο να λείπουν κάποιες τοπικού χαρακτήρα και ασθενείς βροχές κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 4 με 5oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18oC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.  

Το Σάββατο 8/3 περιμένουμε αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις χωρίς να φαίνονται ικανές να δώσουν φαινόμενα.  Η θερμοκρασία το πρωί, 8 με 9oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.  

Την Κυριακή 9/3 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει. Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 4 με 5oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4, από το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέτριοι 5. 
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις εννέα διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias                
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 12:20 , 05-03-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 05-03-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...