Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Λαγάνα γίγας στη Νέα Φιγαλεία


lagana
Δεν έγινε τελικά η προκαθορισμένη εκδήλωση για τον εορτασμό των κουλούμων στην κεντρική πλατεία Νέας Φιγαλείας εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε από το βράδυ της Κυριακής. Όμως αυτό δεν πτόησε τους διοργανωτές και όλα ετοιμάστηκαν σε ένα γιορτινό τραπέζι στο κτήριο του πολιτιστικού συλλόγου. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στον χώρο του συλλόγου για να γευτεί σαρακοστιανά εδέσματα, να διασκεδάσει αλλά και να πετάξει χαρταετό αλλά στο τελευταίο δεν τα κατάφερε ποτέ.

ΛΑΓΑΝΑ ΓΙΓΑΣ έφτασε στη Νέα Φιγαλεία περίπου στις 10 το πρωί. Η Λαγάνα γίγας διαστάσεων 1.25 Χ 1.80 είναι προσφορά του Φούρνου Αθανάσιου Κολοσκόπη και είναι ίσως η δεύτερη μεγαλύτερη στο νομό Ηλείας μετά από αυτή της Κρέστενας με διαστάσεις 1.50 Χ 2.20.

Η παραδοσιακή φασολάδα ήταν έτοιμη να υποδεχθεί και αυτή τους δεκάδες κατοίκους που παρά τον όχι και τόσο καλό καιρό γέμισαν τον χώρο.

Η παράδοση συνεχίστηκε και φέτος με το παιχνίδι "Πέταλα" από τους Φιγαλείς, οι οποίοι σχημάτισαν ομάδες και το διασκέδασαν με την ψυχή τους παραδίδοντας ταυτόχρονα και μαθήματα παράδοσης στις νέες γενιές.

Ο καιρός λόγω της καταιγίδας δεν ευνόησε το πέταγμα του χαρταετού με ελάχιστους να το επιχειρούν, άλλους να το καταφέρνουν και άλλους όχι.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...