Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Αμαλιάδα: Τίμησαν τον αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη!


kke11

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αμαλιάδα η κεντρική εκδήλωση με αφορμή τα 62 χρόνια από την εκτέλεση του - Εγκαινιάστηκαν και  τα νέα γραφεία της Κ.Ο. Αμαλιάδας προσφορά του Γιώργη Σπηλιόπουλου

Ακριβώς 62 χρόνια  από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ οργάνωσε χθες το πρωί στην Αμαλιάδα, στην γενέτειρα του μεγάλου ανθρωπιστή και αγωνιστή,  εκδήλωση προς τιμήν του στην πλατεία Μπελογιάννη.
 Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν  ο  Δημήτρης Τζαβάρας , μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.
Ο κ. Τζαβάρας μίλησε για  τη συνειδητή θυσία του Νίκου Μπελογιάννη για το όραμα του κομμουνισμού, για τα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ.  «Αυτόν που βγήκε από τα σπλάχνα του ΚΚΕ κι έδωσε και τη ζωή του. Τιμούμε μαζί του τους χιλιάδες αγωνιστές, τις γενιές αυτές που έταξαν τη ζωή τους και θυσιάστηκαν για τα δίκια της εργατικής τάξης, του λαού μας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε, ότι ο λαός  μπορεί και πρέπει να ορθώσει ανάστημα, να βαδίσει μαζί με τους κομμουνιστές κόντρα στην ΕΕ και τα μονοπώλια, να φέρει σε πέρας το ανολοκλήρωτο έργο των γενιών που τιμάμε, για τη λαϊκή - εργατική εξουσία, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης όλου του πλούτου.
Πριν την ομιλία έγινε η κατάθεση στεφάνων από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ το τραγούδι «Ο Μπελογιάννης Ζει» ερμήνευσε το μέλος του ΚΚΕ Γ. Καπελετιώτης.

kke12

Στα νέα γραφεία
Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση  στην οδό Τσιμισκή 17 στην Αμαλιάδα, όπου έγιναν  τα εγκαίνια των γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης Αμαλιάδας του ΚΚΕ. Ο νέος χώρος αποτελεί προσφορά στο Κόμμα του αείμνηστου Αμαλιαδίτη και μέλους του ΚΚΕ δασκάλου Γιώργη Σπηλιόπουλου, ο οποίος ήταν συνεχώς διωκόμενος για τον αγώνα του.
Σε αυτό στάθηκε, και κατά την ομιλία του, το μέλος του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας: «Πολέμησε στην Αλβανία τον φασίστα επιδρομέα μέχρι το τέλος του πολέμου. Συνέχισε όμως τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και κατά τη διάρκεια της Κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ.
Γι’ αυτή του τη δράση διώχτηκε από το κράτος των αστών με 16 χρόνια φυλακής και εξορίας στο κολαστήριο της Μακρονήσου και στον Αη Στράτη, αφού πιστός στην ιδεολογία του και αταλάντευτος, δεν υπέγραψε την δήλωση αποκήρυξης του ΚΚΕ.
Πέρασε ότι πέρασε στα 16 χρόνια, αλλά όπως έλεγε και ο ίδιος ήταν υπερήφανος γιατί τη σκέψη του δεν μπόρεσαν να την αλυσοδέσουν και από το 1962, που απολύθηκε, μέχρι τη στιγμή που τα πόδια του τον κρατούσαν, δεν σταμάτησε να παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό.
Το κράτος όμως των αστών δε σταμάτησε στις φυλακές και στις εξορίες, αλλά τον απέλυσε από δάσκαλο. Έτσι μπορεί ο σύντροφος Γιώργης να μην δίδαξε για πολύ μέσα στις σχολικές αίθουσες, δίδαξε όμως σε όλη του τη ζωή με τη δράση του, με το παράδειγμα του», ανέφερε ο κ. Κολόσακας.
 Ακολούθησε  πορεία στους δρόμους της Αμαλιάδας, η οποία κατέληξε  στην πλατεία Μπελογιάννη, όπου και πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση για τον «άνθρωπο με το γαρύφαλλο».

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...