Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τα αποτελέσματα των εκλογών στους οδοντιάτρους της Ηλείας



   Η «Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας» πλειοψήφησε στις χθεσινές εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, με διάφορα 4 ψήφων από τη δεύτερη «Σύγχρονη Οδοντιατρική Πορεία». Πρώτος σε
ψήφους αναδείχθηκε ο Κώστας Διαμαντόπουλος.
   Οι εκλογές διεξήχθησαν στα γραφεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου, με τη διαδικασία να κυλά ομαλά και χωρίς προβλήματα, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα, οπότε και έκλεισαν οι κάλπες, έχοντας ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 87 οδοντίατροι - μέλη του συλλόγου.
   Στη διαδικασία συμμετείχε και ο απερχόμενος πρόεδρος Κώστας Σπίνος, με ανάμεικτα συναισθήματα -όπως αποκάλυψε- αφού μετά από 33 χρόνια που υπηρέτησε το Σύλλογο (27 ως πρόεδρος και 6 ως γραμματέας) αποφάσισε, λόγω συνταξιοδότησης του, να μην είναι και πάλι υποψήφιος.
Τα αποτελέσματα
   Κατά την καταμέτρηση των ψήφων, βρέθηκαν 82 έγκυρα ψηφοδέλτια, 4 άκυρα και 1 λευκό.
   Η Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας έλαβε 43 ψήφους, καταλαμβάνοντας 4 έδρες και η Σύγχρονη Οδοντιατρική Πορεία με 39 ψήφους, καταλαμβάνει 3 έδρες.  Οι δυο παρατάξεις, για την Εξελεγκτική Επιτροπή καταλαμβάνουν 2 και 1 έδρα αντίστοιχα, και για εκπροσώπους στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία από 1 έδρα η κάθε παράταξη.
   Αναλυτικά, εκλέγονται (τακτικά μέλη):
   Για το Δ.Σ οι Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος (35), Αλέκος Γαλανόπουλος (34), Περικλής Παπαγεωργακόπουλος (30), Αικατερίνη Μουστάκη (29) [Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας], Γεράσιμος Κουμουνδούρος (34), Διονύσιος Τσαούσης (26), Βασιλική Θανοπούλου (20)[Σύγχρονη Οδοντιατρική Πορεία].
   Για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι Αλκιβιάδης Ξυνής (24), Σπυρίδων Πετρόπουλος (20) [Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας], Γεωργία Μαλαμούδη (18)[Σύγχρονη Οδοντιατρική Πορεία].
   Τέλος, εκπρόσωποι στην Ε.Ο.Ο οι Ανδρέας Μπούρας (35)[Πρωτοβουλία Οδοντιάτρων Ηλείας] και Πέτρος Σπίνος (40)[Σύγχρονη Οδοντιατρική Πορεία].
«Να συνεχίσουν την ανοδική πορεία του συλλόγου»
   Ο Κώστας Σπίνος, ευχήθηκε, στα μέλη που θα εκλεγούν, να έχουν δύναμη, να συνεχίσουν την ανοδική πορεία του συλλόγου και να κάνουν ακόμα περισσότερα από αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, γιατί αυτό επιτάσσει η πρόοδος και η εξέλιξη.
   Μιλώντας για τα 33 χρόνια που υπηρέτησε τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας, σημείωσε ότι ο Σύλλογος πια, έχει γνώμη και λόγο σε όλα τα θέματα, όχι μόνο σε επιστημονικά αλλά και όσα αφορούν στην ανάπτυξη του Νομού Ηλείας.
   Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, ο κ.Σπίνος σημείωσε ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, επί των ημερών του, διεξήγαγε 5 Πανελλήνια Συνέδρια, καθιέρωσε το Παμπελοποννησιακό Συνέδριο και το Περιφερειακό Συνέδριο Οδοντιάτρων - σ.σ το πρώτο ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία -, ενώ ανέλαβε και μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η ασφάλεια ασφαλιστικής ευθύνης, η εφημερία των οδοντιάτρων τα Σαββατοκύριακα σε όλο το Νομό Ηλείας (αφού το Νοσοκομείο δεν έχει εφημερία οδοντιάτρου) αλλά και τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής, που ξεκίνησαν από το 1993 και συνεχίζονται κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα.
   Τέλος, ο κ.Σπίνος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Οδοντιατρικό κόσμο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια.
Νάνσυ Σπυροπούλου
 patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...