Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Έμαθαν από νωρίς την πυροπροστασία!


Τη σημασία της πυροπροστασίας αλλά και τον ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έμαθαν το πρωί της Δευτέρας οι μικροί μαθητές, της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής «Ρήγας», στο ενημερωτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σταθμού στον Πύργο.


Παρουσία του υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου, Ηλία Μανιάτη, του πυραγού Θεόδωρου Λεβέντη και των πυροσβεστών, Βασίλη Δακουρά και Αλέξη Βασιλόπουλου, τα παιδιά ενημερώθηκαν για το ρόλο της πυροσβεστικής υπηρεσίας και έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα στους πυροσβέστες, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν σε όλες τις απορίες των μικρών. Τη θεωρητική εκπαίδευση έκανε ο πυραγός Θεόδωρος Λεβέντης, που εξήγησε στους μικρούς, τη σημασία της πρόληψης πυρκαγιών και πως μπορούν οι ίδιοι να αποτρέψουν τον κίνδυνο εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς.

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου στα πλαίσια των εκπαιδεύσεων που πραγματοποιεί σε σχολικές – ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκεται στο εκπαιδευτήριο «Ρήγας» όπου τα παιδιά μαθαίνουν τι πρέπει να προσέχουν για τη φωτιά και την πυρασφάλεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου, Ηλίας Μανιάτης.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής διαδικασίας, μαθητές και νηπιαγωγοί, παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εξοπλισμός των πυροσβεστών ενώ ακολούθησε επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς στον εξωτερικό χώρο του Εκπαιδευτηρίου με τους μικρούς πυροσβέστες να ενθουσιάζονται ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

«Η Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «ΡΗΓΑΣ» στα πλαίσια της Διαθεματικής προσέγγισης των θεμάτων που διαπραγματευόμαστε, προσκάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου να μας ενημερώσει για το επάγγελμα του Πυροσβέστη. Τους ευχαριστούμε γιατί οι ίδιοι έχουν προγραμματίσει το μήνα αυτό, κάθε χρόνο, να έρχονται στο χώρο μας για να πραγματοποιούν την συγκεκριμένη δράση. Όντως τα παιδιά βιωματικά βαπτίστηκαν πυροσβέστες ή τουλάχιστον έγιναν συνοδοιπόροι των πυροσβεστών, γνώρισαν πάρα πολλά και ευαισθητοποιήθηκαν στο νούμερο 199», ανέφερε ο υπεύθυνος της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής «Ρήγας», Γιώργος Ρήγας.

Εκπαίδευση και στο προσωπικό

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης με αποδέκτες τα παιδιά υλοποιήθηκε στο χώρο του Σταθμού εκπαίδευση και στο προσωπικό, από τον υποδιοικητή, Ηλία Μανιάτη, η οποία αφορούσε την πυροπροστασία και την εφαρμογή των αρχικών δράσεων πριν την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι δασκάλες του σχολείου, εκπαιδεύθηκαν πάνω στη χρήση του ατομικού πυροσβεστήρα, γνωρίζοντας τον τρόπο που θα πρέπει να τον χρησιμοποιούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 


ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...