Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η τρίτη θα’ ναι στη Μαδρίτη!


O Ολυμπιακός έδειξε έτοιμος και ικανός να μη μείνει στο 2-2 και να πάρει την πρόκριση στο Final Four

Η ομάδα που κατέκτησε την Ευρωλίγκα ανατρέποντας στους δύο τελευταίους τελικούς διαφορές 19 και 17 πόντων αντίστοιχα, δείχνει έτοιμη για τη μεγαλύτερη ανατροπή όλων. Γιατί λίγοι περίμεναν από τον Ολυμπιακό, με την εικόνα των δύο πρώτων αγώνων και την καταφανή υπεροχή της Ρεάλ στη Μαδρίτη, να επιστρέψει. Οι «ερυθρόλευκοι» όχι απλώς το έκαναν, αλλά το πέτυχαν με εμφατικό τρόπο και πλέον οπλισμένοι με ακόμη περισσότερο θάρρος και τον Στράτο Περπέρογλου στις επάλξεις πηγαίνουν στη Μαδρίτη για να ολοκληρώσουν την ανατροπή: να υποχρεώσουν την ομάδα που είχε όλες κι όλες τρεις ήττες μέσα στη σεζόν σε ισάριθμες μέσα σε πέντε μέρες και να επιστρέψουν από το 0-2, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία ομάδα μέχρι τώρα σε δέκα περιπτώσεις στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός έκανε την Πέμπτη μια μάλλον αψεγάδιαστη εμφάνιση, από την οποία κρατάμε τα εξής:

-την κα-τα-πλη-κτι-κη του άμυνα, που περιόρισε τη Ρεάλ των 86,1 πόντων κατά μέσο όρο μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα στους 62 πόντους καταστρέφοντας τα ποσοστά της σε δίποντα (41,9% από 54,3% στη διοργάνωση) και τρίποντα (22,7% από 40,6%), όπως και τη δημιουργία της, καθώς έμεινε στις 10 ασίστ κι έκανε 13 λάθη (18,3 και 10,3 οι μέσοι όροι της αντίστοιχα).

-τον έλεγχο του ρυθμού, αφού έχοντας σίγουρο ριμπάουντ (39 έναντι 34) και λίγα λάθη (11) δεν επέτρεψε στη Ρεάλ να πατήσει γκάζι.

-τις σταθερές Ντάνστον (που εξελίσσεται σε MVP της σειράς), Σπανούλη (που αν κι άστοχος με 4/14 σουτ, είχε 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και μόλις ένα λάθος) και Πρίντεζη (με κρίσιμα καλάθια και πάλι), αλλά και τους νέους πρωταγωνιστές που αναδείχθηκαν: τον ξεψαρωμένο Λοτζέσκι, τον και με επιθετική συνεισφορά Μάντζαρη, τον ώριμο νέο Παπαπέτρου, μέχρι και τον θετικότατο Κόλινς.

Τα πράγματα, ασφαλώς, δεν θα είναι καθόλου εύκολα στη Μαδρίτη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε πως η Ρεάλ παραμένει φαβορί παίζοντας στην έδρα της. Όμως η επίσκεψη του Ολυμπιακού αυτή τη φορά γίνεται με διαφορετικούς όρους. Με τους παίκτες του πεπεισμένους πλέον ότι «τον έχουν» τον αντίπαλο και τους πρωταθλητές Ισπανίας με κλονισμένη την αυτοπεποίθηση και την πίεση της… υποχρέωσης για νίκη-πρόκριση να βαραίνει τα πόδια τους.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...