Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ηλεία: Mε δροσερό καιρό φεύγει ο Μάιος – Αναλυτική πρόγνωση


mpores
Την γλίτωσε η Ηλεία το τελευταίο 24ωρο, αν εξαιρέσουμε τους ενισχυμένους νοτιάδες και τις τοπικές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στα βορειοανατολικά του νομού και κυρίως στα ορεινά της Αρχ.Ολυμπίας στην Λαμπεία, το σύνολο σχεδόν της Ηλείας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τον καιρό.
Αποφεύχθηκαν οι καταιγίδες που ανησυχούσαν κυρίως τους αγρότες, πάντως προγνωστικά περιμέναμε πολλά περισσότερα, ωστόσο την άνοιξη τα φαινόμενα παρουσιάζουν μεγάλη τοπικότητα και δύσκολη προγνωσιμότητα ακόμα και σε πρόγνωση λίγων ωρών. 

Την ίδια ώρα,  ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την γειτονική Αχαΐα με σφοδρές χαλαζοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Αιγίου.

Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Με δροσερό καιρό φεύγει ο Μάιος και δίνει την σκυτάλη στο πρώτο μήνα του καλοκαιριού. 

Σήμερα  Σαββατοκύριακο το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε κάποιες τοπικές μπόρες στα πιο ημιορεινά ορεινά, χωρίς να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να σημειωθούν και σε πεδινά τμήματα. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 


Το Σαββατοκύριακο 31/5 - 1/6 περιμένουμε και πάλι τo μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές μπόρες στα πιο ημιορεινά - ορεινά. Η θερμοκρασία το πρωί 14 με 15oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 23 με 24oC στα πεδινά, 18 με 19oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο Δ-ΒΔ έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias      
                  
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:10 , 30-05-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 30-05-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...