Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Καθαρίστηκε το κανάλι που «έπνιγε» τη Βάρδα!


Στον καθαρισμό της κεντρική τάφρου, στην ανατολική είσοδο της πόλης, που «έπνιγε» τη Βάρδα κάθε φορά που «φούσκωνε» προχώρησε προχθες το πρωί συνεργείο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Παλαιολόγο.
Η συγκεκριμένη τάφρος είχε ξεχειλίσει το 2011 «πνίγοντας» ακόμα και την κεντρική αγορά της Βάρδας, ενώ είχε να καθαριστεί από τότε με αποτέλεσμα, ο κίνδυνος για νέες πλημμύρες να είναι εμφανής, αφού είχε «φράξει» και πάλι από την άγρια βλάστηση.
«Στο συγκεκριμένο σημείο είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα και μάλιστα το 2011 είχε πλημμυρίσει όλη η Βάρδα» είπε στο patrisnews.com ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Χρήστος Παλαιολόγος και συνέχισε: «Με το κάλεσμα των συναδέλφων και συνεργατών, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκου Σοφιανόπουλου, του αντιδημάρχου κ. Τάσου Μυλωνόπουλου, όλων των δημοτικών συμβούλων της περιοχής και των κατοίκων, να καθαρίσουμε την τάφρο, προχωράμε σήμερα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Βάρδας. Φέραμε το μηχάνημα του δήμου και καθαρίσουμε την τάφρο σε όλο το μήκος της για να μπορέσουμε να κρατήσουμε μακριά τα νερά που έρχονται από την ανατολική πλευρά της Βάρδας (Κουγέικα, Ψάρι) για να αποφύγουμε τις πλημμύρες. Αν χρειαστούν φρεάτια ή άλλες παρεμβάσεις αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Νίκος Σοφιανόπουλος είπε στο patrisnews.com: «Καθαρίζουμε το ρέμα στην ανατολική είσοδο της Βάρδας το οποίο, παλαιότερα, είχε δημιουργήσει πλημμύρες μέσα στην πόλη. Ήταν το πρώτο πράγμα που ζητήσαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και ο κ. Παλαιολόγος ανταποκρίθηκε άμεσα. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο όχι μόνο για το συγκεκριμένο κομμάτι της Βάρδας αλλά για ολόκληρη την πόλη καθώς αν πλημμυρίσει αυτό το ρέμα κινδυνεύουν όλα τα καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους της Βάρδας. Το 2011 είχαν γίνει σημαντικές ζημιές με τα νερά να φτάνουν μέχρι την Πατρών – Πύργου και την Αγίου Νικολάου. Χρειάζονται και άλλα έργα, αλλά ξεκινάμε πρώτα από τα βασικά και από αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα».
Στο σημείο βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βάρδας κ. Γεώργιος Μπισμπάρδης ο οποίος είπε στο patrisnews.com: «Αυτή η τάφρος δημιουργεί τραγικά προβλήματα στην πόλη της Βάρδας. Το είχαμε καθαρίσει και πάλι το 2011 με αντιδήμαρχο τον κ. Παλαιολόγο αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται συνέχεια καθαρισμό γιατί είναι ένα πραγματικά νευραλγικό κομμάτι της Βάρδας. Συγχαρητήρια στον κ. Παλαιολόγο που ανταποκρίθηκε άμεσα και σε όλους τους τοπικούς φορείς. Πιστεύω ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει και συνέχεια».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...