Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Έσπασαν και άδειασαν το παγκάρι ναού στο Νεοχώρι Κυλλήνης!

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(03/10/2014 14:37)
Ιδιαίτερα θρασύτατοι ήταν οι διαρρήκτες που «χτύπησαν» το βράδυ της Τετάρτης τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νεοχώρι Κυλλήνης καθώς, όχι μόνο επέλεξαν να διαρρήξουν μια εκκλησία που βρίσκεται στην «καρδιά» ακριβώς του χωριού, αλλά το έκαναν παραβιάζοντας… την κεντρική είσοδο του ναού!

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προβληματίσει αλλά και να ανησυχήσει ακόμα περισσότερο τους κατοίκους του Νεοχωρίου, με τα
κρούσματα τον κλοπών και των διαρρήξεων να είναι πλέον καθημερινά!

Παρά το γεγονός ότι οι άγνωστοι διαρρήκτες είχαν κάνει άνω κάτω τον Ιερό Ναό, αφήνοντας όμως εντελώς απείραχτη την Αγία Τράπεζα και τα Ιερά Σκεύη, δεν πήραν τίποτα, παρά μόνο όσα χρήματα βρήκαν στο παγκάρι. Το μόνο αντικείμενο που τους κίνησε την περιέργεια ήταν ένα ασύρματο μικρόφωνο το οποίο αν και το πήραν από τη θέση του, βρέθηκε πεσμένο μέσα στον Ιερό Ναό, κοντά στην παραβιασμένη είσοδο!

Στο σημείο έσπευσε αμέσως δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, ενώ λίγη ώρα αργότερα κλιμάκιο της Σήμανσης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας «χτένισε» το χώρο για δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα στοιχεία που ενδεχομένως τους οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των διαρρηκτών.

Μιλώντας στo patrisnews.com ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου Κυλλήνης π. Ανδρέας Παπανάγος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα το πρωί ήρθε η νεωκόρος του ναού, όπως έρχεται κάθε πρωί για να κοιτάξει για τα κεριά και τα καντήλια και διαπίστωσε ότι η πόρτα του Ιερού Ναού είναι παραβιασμένη. Αρχικά νόμισε ότι κάποιος από εμάς βρίσκεται μέσα, είτε εγώ είτε κάποιος επίτροπος. Μπαίνοντας όμως μέσα είδε το παγκάρι σε αυτή την κατάσταση σπασμένο, τρομοκρατήθηκε και με πήρε τηλέφωνο.
Ήρθα αμέσως εδώ και διαπίστωσα ότι όντως η πόρτα του ιερού ναού ήταν παραβιασμένη, το παγκάρι σπασμένο και γενικά όλος ο Ιερός Ναός βρισκόταν σε μια ακαταστασία. Φαίνεται ότι κάποιος μπήκε μέσα και έχει πειράξει τα πάντα. Ευτυχώς δεν έχει πειράξει την Αγία Τράπεζα και τα Ιερά Σκεύη καθόλου και η προσκομιδή είναι όλα όπως τα είχαμε αφήσει εμείς.
Μόνο ένα ασύρματο μικρόφωνο το οποίο είχαμε στο ιερό το πήραν, αυτό βέβαια δεν το χρησιμοποιούμε και είτε το πέταξαν είτε τους έπεσε εδώ στην είσοδο του ναού.
Δεν έχουμε τιμαλφή, τάματα, χρυσαφικά στις εικόνες. Το μόνο που έχουν αφαιρέσει είναι το χρηματικό ποσό το οποίο υπήρχε μέσα στο παγκάρι και επειδή την Κυριακή το απόγευμα είχαμε και μια βάπτιση υπολογίζω ότι μέσα στο παγκάρι υπήρχαν 100 -120 ευρώ. Εύχομαι ο Άγιος Γεώργιος να τους βοηθάει όλους και να μην ξαναδούμε τέτοια περιστατικά».

Διέρρηξαν 4-5 φορές το ναό του κοιμητηρίου!

Συνεχίζοντας ο εφημέριος του Ναού π. Ανδρέας Παπανάγος είπε: «Για το χωριό είναι ένα τραγικό γεγονός και δεν έχει ξανασυμβεί στην κεντρική εκκλησία, τουλάχιστον στα 8 χρόνια που  βρίσκομαι εγώ εδώ. Ποτέ δεν έχει ανοιχθεί ο Ιερός Ναός. Υπήρχαν παρόμοια περιστατικά στον κοιμητηριακό ναό και  πέρυσι και πρόπερσι πάλι. Είναι ένας πολύ μικρός ναός, λειτουργούμε μόνο σε μνημόσυνα και δεν αφήνουμε ποτέ χρήματα πάνω στο παγκάρι. Παρόλα αυτά πέρυσι μας είχαν ανοίξει το ναό του κοιμητηρίου 4 -5 φορές. Είναι περισσότερες οι υλικές ζημιές που μας κάνουν παρά οι βλάβες που παθαίνουμε από αυτά που μας αφαιρούν».


Στάθης Πουλιάσης
Patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...