Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για το Νίκο Ρωμανό


romanos_mona
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο Μοναστηράκι περίπου 3.000 - 4.000 άτομα. Μία άλλη ομάδα διαδηλωτών βρίσκεται στην πλατεία Κοτζιά, στο ύψος του Δημαρχείου.

Οι συγκεντρωμένοι κινούνται προς το παρόν στην οδό Αθηνάς. Δεν έχει γίνει γνωστή η διαδρομή που σκοπεύουν να ακολουθήσουν. Ωστόσο εκτιμάται ότι θα κινηθούν προς το Σύνταγμα, όπου πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας οι σύροι πρόσφυγες.
Κλειστές είναι οι οδοί Αθηνάς και Καραγεώργη Σερβίας, καθώς και οι κάθετοι προς την Αθηνάς οδοί.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού σπάει τη σιωπή του

Συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση της υγείας και την εξέλιξη του αγώνα των απεργών πείνας έδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο "Εμπρός" οι γονείς των καταδικασθέντων, μαζί με γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.
Όλοι τους τόνισαν πως το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο και πώς για ό,τι συμβεί στην υγεία του Νίκου Ρωμανού και των φίλων του, υπεύθυνο θα είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο ίδιος ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
"Ο Νίκος κινδυνεύει να πεθάνει για τις ιδέες του, για αυτά που πιστεύει. Πρέπει να πάρει απάντηση της ίδιας ποιότητας με το αίτημα του για πρόσβαση στην παιδεία. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μικροπολιτική με τα σώματα των άλλων", είπε ο πατέρας του Ρωμανού.

Η μητέρα του Γιάννη Μιχαηλίδη ανέφερε πως δεν έχουν δοθεί άδειες σε 6 πολιτικούς κρατουμένους για να φοιτήσουν σε ΙΕΚ μέσα στη σχολή.
"Η κυβέρνηση λειτουργεί τιμωρητικά. Δεν μπορείς να αφήνεις εκτός σωφρονισμού την εκπαίδευση. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και κανείς δεν δικαιούται να την αποστερήσει από εκείνον που ζητά να τη δεχτεί", συμπλήρωσε.
"Κάνω έκκληση σαν πατέρας να αφήσουν τους πολιτικούς κρατούμενους να φοιτήσουν. Προσπαθούν να εξαφανίσουν τα παιδιά μας" συμπλήρωσε ο πατέρας του Γ. Μιχαηλίδη.

"Έχει χάσει το 15% του σωματικού του βάρους"

"Η απεργία πείνας δεν είναι αυτοθυσία και θυματοποίηση, είναι κραυγή αξιοπρέπειας. Ο ΠΟΥ την ορίζει σαν μια εθελοντική ολική νηστεία από τροφή. Αποτελεί μια ενέργεια ενήλικου ατόμου, που διαρκεί άνω των 48 ωρών και αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας. Ο Νίκος Ρωμανός έχει ενημερωθεί για τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στην υγεία του και έχει πλήρη συνείδηση και διαύγεια. Είναι ένας πολιτικός κρατούμενος για τις πράξεις του και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν έχει αναζητήσει την θυματοποίηση ούτε την κατηγοριοποίηση του πράγμα στο οποίο προέβησαν πολλά Μέσα. Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι πολύ καλή αλλά δεν θα προβώ σε δηλώσεις για το πότε οι επιπτώσεις θα φανούν στο σώμα του", είπε η η γιατρός του Νίκου Ρωμανού, Λίνα Βεργοπούλου, σημειώνοντας πως ο Νίκος Ρωμανός έχει χάσει πάνω από 15% του ατομικού του βάρους.
"Στις απεργίες πείνας ο χρόνος θανάτου εξαρτάται από την δύναμη του οργανισμού", δήλωσε.
"Οι γιατροί δε θα γίνουμε μηχανισμός καταστολής των απεργών πείνας" δήλωσε η η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου διευκρινίζοντας πως δεν θα προβούν σε υποχρεωτική σίτιση, πράγμα που αποτελεί βασανιστήριο.
Επίσης, έκανε λόγο για αλόγιστη αστυνομοκρατία στο Γεννηματάς όπου και νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός, ενώ υπογράμμισε πως αστυνομικοί τρομοκρατούν τον κόσμο και τους αλληλέγγυους.

Πηγή

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...