Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ηλεία: Φθινόπωρο παρά χειμώνας - Καταιγίδες με λάσπη – Αναλυτική πρόγνωση


kat
Λασποβροχές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ηλεία. Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Τετάρτη ήταν κατά τόπους ισχυρά, σημειώθηκαν 50 και 45 χιλιοστά ύψος βροχής σε Αμαλιάδα και Πύργο αντίστοιχα. 

Διατηρείται άστατος ο καιρός σήμερα Τετάρτη με κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες φαινόμενα τα οποία θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από την Αφρική. 

Ατμοσφαιρικές διαταραχές θα μας απασχολήσουν για τουλάχιστον έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, ωστόσο διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 
Την Τετάρτη 3/12 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με διαστήματα άστατου καιρού, βροχές (λασποβροχές) και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 22 με 23οC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί ισχυροί 6 έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Την Πέμπτη 4/12 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές (λασποβροχές) και πιθανόν καταιγίδες το πρωί. Πρόσκαιρη βελτίωση το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία το πρωί 15 με 16oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 20 με 21οC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 5/12 περιμένουμε λίγες νεφώσεις, μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα πρέπει να δώσουν βροχές (λασποβροχές).  Η θερμοκρασία το πρωί 14 με 15oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 19 με 20οC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοδυτικοί από το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό.  Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                     
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:40 , 03-12-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 03-12-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...