Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Εν μέσω εντάσεων η συνέλευση για το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Ανδραβίδας


andravida1a

Επίσκεψη αντιπροσωπίας στην κεντρική διοίκηση την Τρίτη

Του Γιάννη Σπυρούνη
Τα αίτια που οδηγούν την διοίκηση των ΕΛΤΑ στην απόφαση να βάλουν λουκέτο στο
υποκατάστημα Ανδραβίδας και στη θέση του να δημιουργηθεί ένα πρακτορείο από ιδιώτη, αναζητούν οι φορείς της πόλης και η δημοτική αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Το πρωί της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου Ανδραβίδας, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής, οι βουλευτές του νομού Μάκης Μπαλαούρας και Γιάννης Κουτσούκος  και ο δήμαρχος Ναμπίλ Μποράντ με τους αντιδημάρχους Λάμπη Δημόπουλο και Ανδρέα Μίγκο, την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιοργά, η πρόεδρος της Δ.Ε. Ανδραβίδας Ζωή Καραβανά και άλλοι συνεργάτες, καθώς επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Σοφιανόπουλος και οι επικεφαλής των παρατάξεων Ανδρέας Κορομηλάς, Τάκης Λαϊνάς και Γιάννης Θεοδωρόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας Κώστας Μητρόπουλος. Αφού επισήμαναν όλοι τη γενικότερη υποβάθμιση που βιώνει η κωμόπολη της Ανδραβίδας, άλλοτε έδρα του ομώνυμου δήμου, συζήτησαν για το πώς μπορούν να διεκδικήσουν την παραμονή του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην πόλη τους. Από την συγκέντρωση δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ πολιτών και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα αλλά και του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ, που οδήγησαν και σε αποχωρήσεις έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση. Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα αποφασίστηκε αντιπροσωπία βουλευτών και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής να μεταβούν την Τρίτη στην Αθήνα και να συναντηθούν με την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ ώστε να θέσουν επί τάπητος τα δεδομένα που αφορούν το συγκεκριμένο υποκατάστημα και τις πιθανές λύσεις για την παραμονή του.
Το ψήφισμα
Στο ψήφισμα που εξέδωσαν από κοινού ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας, ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και οι βουλευτές Ηλείας, αναφέρονται τα εξής που πρέπει να γίνουν:
1.    Άμεση συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στην Αθήνα επιτροπής στην οποία θα μετέχουν βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και εκπρόσωποι φορέων της Ανδραβίδας.
2.    Αίτημα για άμεση αναστολή της προκήρυξης των ΕΛΤΑ.
3.    Σύνταξη ιστορικού σημειώματος για την παρούσα κατάσταση και εντοπισμός αιτιών που φτάσαμε σε αυτό σημείο, προκειμένου να ενημερωθεί η κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ.
4.    Πρόταση για στελέχωση του υποκαταστήματος της Ανδρβίδας με μόνιμο ή εποχικό προσωπικό.
5.    Να γίνει εκπόνηση οικονομοτεχνικής πρότασης για τη βιωσιμότητα του υποκαταστήματος Ανδραβίδας, χωρίς να παραληφθεί ο κοινωνικός ρόλος που επιτελεί και να παραδοθεί στη διοίκηση των ΕΛΤΑ.
6.    Να δοθούν αντίστοιχα στοιχεία για άλλα υποκαταστήματα της περιοχής για να φανεί αν η απόφαση για το υποκατάστημα Ανδραβίδας έχει λογική βάση και σε ποια στοιχεία στηρίχθηκε.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...