Ήταν όλοι εκεί για τον Βασίλη Μαρτζάκλη (photos)


martz1a

Φιλανθρωπικός αγώνας για τον αδικοχαμένο αστυνομικό – Επίσκεψη αντιπροσωπίας του ΠΣΑΠ στα ειδικά σχολεία Πύργου

Του Γιάννη Σπυρούνη
Η βροχή δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στους
πολίτες της Ηλείας, να δώσουν το «παρών» στον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε η τοπική διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών χθες το απόγευμα στον Πύργο, στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη. Πρωταγωνιστές στον ποδοσφαιρικό αγώνα ήταν οι παίκτες του ΠΣΑΠ και οι επίλεκτοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Όμως η παρουσία κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έγραψαν χρυσή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχε διπλό φιλανθρωπικό χαρακτήρα και αντιπροσωπία τους το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο και το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου όπου προσέφεραν μεγάλη χαρά και πολλά δώρα στους μαθητές με αναπηρία.
Το πρωί της Δευτέρας αντιπροσωπία των μελών του ΠΣΑΠ, επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο και το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου, δίνοντας μεγάλη χαρά στους μαθητές με αναπηρία που φοιτούν εκεί. Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο Γιάννης Αμανατίδης και ο Ντανιέλ Μπατίστα ήταν μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά και με την παρουσία τους, τους πρόσφεραν μεγάλη χαρά. Όμως ο ΠΣΑΠ προσέφερε στα δύο σχολεία αθλητικό εξοπλισμό για να τον χρησιμοποιήσουν οι μαθητές, καθώς και μια επιταγή που παρέδωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στους διευθυντές των δύο μονάδων για να τα χρησιμοποιήσουν ανάλογα με τις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών. Η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Αγγελική Πετρόγιαννη στο χαιρετισμό της τόνισε την ικανοποίηση για την αγάπη και τη συμπαράσταση του ΠΣΑΠ στον έργο των εκπαιδευτικών και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον συντοπίτη Γιώργο Καραγκούνη και γενικό διευθυντή της Εθνικής μας ομάδας, ευχόμενη ολόψυχα καλή επιτυχία στους αγώνες που έχει να δώσει.
Ο διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου Τάσος Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του ΠΣΑΠ τόνισε πως ενέργειες σαν αυτή, προάγουν τις αξίες του πολιτισμού και του αθλητισμού. Αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η ευγενής άμιλλα, που θα πρέπει να περάσουν το μήνυμα στα παιδιά ότι πρέπει να τις καλλιεργήσουμε αυτές τις αξίες για μια καλύτερη κοινωνία.
ΠΣΑΠ και κοινωνία
Σε δηλώσεις του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, τόνισε για την παρουσία του ΠΣΑΠ στην Ηλεία πως «είναι διπλό το μήνυμα που στέλνουμε. Κατ’ αρχήν είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε προσπάθεια μπορούμε να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας σαν ΠΣΑΠ και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Τι να πει κανείς για το χαμό ενός ανθρώπου ο οποίος άφησε πίσω του μια οικογένεια. Εμείς με τον τρόπο μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο δείχνοντας για άλλη μια φορά το κοινωνικό πρόσωπο του συνδέσμου».
Ο Ντανιέλ Μπατίστα που πέρυσι βρέθηκε στην Ηλεία και στην ομάδα του Άρη Αρχαίας Ολυμπίας δήλωσε από την πλευρά του πως «αυτό είναι το ελάχιστον που μπορούμε να κάνουμε ως βετεράνοι ποδοσφαιριστές που έχουμε δώσει τόση χαρά στον κόσμο. Αυτή τη πρωτοβουλία είναι το ΠΣΑΤ και εμείς οι ποδοσφαιριστές ανταποκρινόμαστε όταν μας καλούν για τέτοιο σκοπό. Είναι χαρά μας που βοηθάμε παιδιά με ειδικές ανάγκες και μεγάλη χαρά που θα βοηθήσουμε και την οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού. Θυμάμαι το γεγονός από όταν ήμουν εδώ στο Στρέφι, γιατί ένας συνάδελφός του ήταν στην ομάδα. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη. Χαίρομαι όμως που είμαι εδώ και μπορώ να βοηθήσω την οικογένεια το αδικοχαμένου. Εύχομαι υγεία στα παιδιά εδώ και να περνούν καλά. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε για κάθε τέτοιο σκοπό αν χρειαστεί.
Υπό βροχή αλλά με κόσμο η αναμέτρηση
Το απόγευμα της Δευτέρας διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο δημοτικό στάδιο Πύργου, σκοπός του οποίου ήταν τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν να προσφερθούν για την στήριξη της οικογένειας του αδικοχαμένου αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη. Πριν την έναρξη του αγώνα εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ, προσέφεραν αναμνηστικά στην οικογένεια του Βασίλη Μαρτζάκλη, όπως και η ποδοσφαιρική ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας (που πέρυσι είχε αφιερώσει το πρωτάθλημα που κατέκτησε στον αδικοχαμένο αστυνομικό), ενώ η τοπική διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών προσέφερε την φανέλα που φορούσε στην ομάδα της Αστυνομίας Ηλείας ο Βασίλης Μαρτζάκλης. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμετοχή του κοινού, που ήταν μεγάλη κυρίως από την περιοχή της Ανδραβίδας, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
Για την ιστορία η αναμέτρηση έληξε με νίκη 8-1 υπέρ της ομάδας του ΠΣΑΠ. Τα γκολ έβαλαν τρία ο Γιάννης Αμανατίδης και από ένα οι Γιαννακόπουλος, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραϊσαρίδης, Ανδρούτσος. Για την ομάδα της Αστυνομίας σκόραρε ο Τσίτσος, ενώ έχασε πέναλτι ο Μιλοσέφσκι.
Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας – Διεθνής Ένωση Αστυνομικών: Ρούνης, Δρακόπουλος, Κουτσούνης Πατσούρης Καραφλός, Φερεκίδης, Πικέας, Τσίτσος, Μπατίστα, Μιλοσέφσκι, Αλεξόπουλος (Αγωνίστηκαν και οι Τζαβάρας, Νταρζάνος, Βασιλόπουλος, Γεωργίου, Πετρόπουλος, Καλογερόπουλος, Πατρινός, Δρακόπουλος, Χριστόπουλος, Πανούτσος, Γεωργόπουλος).
ΠΣΑΠ: Κοψαχείλης, Σεϊταρίδης, Τζωρτζιόπουλος, Καψής, Γκουλής, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος, Λυμπερόπουλος, Αμανατίδης, Καραγκούνης, Τζόρτζεβιτς (Αγωνίστηκαν και οι Πούλιος, Στράντζαλης, Τρυφωνόπουλος, Καραϊσαρίδης, Λάκης, Ανδρούτσος, Αργυρόπουλος, Καραλάγας, Μπατίστα)

Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ