Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Προσπάθησαν να λιντσάρουν τον Ρομά στα Δικαστήρια


roma

Οι συγγενείς του 45χρονου θύματος επιχείρησαν να χτυπήσουν τον 21χρονο, την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του Εισαγγελέα - Ανάστατη ολόκληρη η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας από την άγρια βεντέτα των δύο οικογενειών και τους συνεχείς εμπρησμούς

Πρωτοφανείς εικόνες στα δικαστήρια της Ευελπίδων το απόγευμα της Δευτέρας, όταν δεκάδες συγκεντρωμένοι Ρομά επιχείρησαν να λιντσάρουν ομοεθνή τους, που παρέσυρε και σκότωσε 45χρονο την Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα, συνεχίζοντας μια απίστευτη βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών.
Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση των ΜΑΤ, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ οι αστυνομικοί χειροπέδες σε ένα άτομο το οποίο, όμως, αργότερα αφέθηκε ελεύθερο. Μάλιστα, οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι, μετά την απελευθέρωσή του, αποχώρησαν από τα δικαστήρια.

Ο 21χρονος κατηγορούμενος, που φέρεται να έπεσε με το αυτοκίνητό του σε δυο άλλους Ρομά, τραυματίζοντας τον έναν θανάσιμα και σοβαρά το δεύτερο,  παραδόθηκε στις αρχές που τον αναζητούσαν νωρίτερα το πρωί. Τελικά, πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να απολογηθεί, στον 11ο τακτικό ανακριτή.



Ολόκληρη η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας είναι ανάστατη τα τελευταία 24ωρα, καθώς η βεντέτα έχει οδηγήσει σε αλλεπάλληλους εμπρησμούς κατοικιών και καταστημάτων, ενώ η κατάσταση θυμίζει «εμπόλεμη ζώνη».

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο σημειώθηκε την Παρασκευή και αμέσως μετά ξέσπασε βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά, η οποία συνεχίστηκε και την Κυριακή το βράδυ με δύο νέους εμπρησμούς σπιτιών. Στο τροχαίο σκοτώθηκε ένας 45χρονος, ενώ ένας άνδρας 31 ετών τραυματίστηκε σοβαρά.

Το αιματηρό συμβάν αποδίδεται σε προηγούμενη φιλονικία του 21 ετών οδηγού του ΙΧ με τον 31 ετών τραυματία.



Η Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος, που εκπροσωπεί τα δύο θύματα και τις οικογένειές τους, μετά την προσεσμία που πήρε ο 21χρονος που φέρεται ως δράστης, δήλωσε: «Μιλούμε για μια ανείπωτη τραγωδία, για μια πάρα πολύ άσχημη, αξιόποινη πράξη. Από την πλευρά μας μιλούμε από την πρώτη στιγμή για ανθρωποκτονία τετελεσμένη από δόλο και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο δεύτερο άτομο, που τραυματίστηκε σοβαρά. Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη».



Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της σχολής ευελπίδων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η αυτοκινητοπομπή που αποτελούνταν από τέσσερα αυτοκίνητα και άνδρες της ΟΠΚΕ έφτασε στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων στις 17:30 και ο 21χρονος συνοδεύτηκε στο γραφείο του εισαγγελέα από οπλισμένους αστυνομικούς, καθώς έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 100 άτομα φίλοι και συγγενείς του αδικοχαμένου 42χρονου πατέρα.






















Πηγή

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...