Μπούκα Παλαιοχωρίου: Δηλητηρίασαν με φόλες 12 σκυλιά


SKYLIA-1
Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Νίκος Δημητρίου από τη Γαστούνη όταν βρήκε τα 12 σκυλιά που  φρόντιζε και τάιζε ο ίδιος καθημερινά από το
υστέρημά του στην περιοχή της Μπούκας Παλαιοχωρίου, δηλητηριασμένα από φόλες. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο του ίδιου όσο και κατοίκων της περιοχής μόνο ένα από τα σκυλιά κατάφερε να σωθεί.
Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρίου είπε: «Πηγαίνω κάθε μέρα στη Μπούκα γιατί έχω φίλους που μένουν εκεί. Είδα τα σκυλιά και άρχισα καθημερινά, παρότι αυτό ήταν ένα κόστος για μένα, να τα φροντίζω. Το θέαμα όμως που αντίκρισα προχθές δεν μπορεί να περιγραφεί. Είχαν ρίξει φόλες στα σκυλιά και αυτά με φοβερούς πόνους έτρεχαν, έσκαβαν την άμμο στην παραλία, είχαν αφρούς. Ξεψυχούσαν μέσα σε φοβερούς πόνους.
Είδαμε ένα από τα σκυλιά με αφρούς στο στόμα να είναι κάπως σε καλύτερη κατάσταση. Το πήραμε και του κάναμε αμέσως ένεση και καταφέραμε να το σώσουμε. Είναι το μοναδικό που κατάφερε να σωθεί. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να το έκανε αυτό, ποιον ενοχλούσαν τα σκυλιά ή αν τα δηλητηρίασε για κάποιο άλλο λόγο, αλλά αυτό που έκανε ήταν πραγματικά έγκλημα. Βέβαια, σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν και αυτοί που είχαν τα σκυλιά και κάποια στιγμή ή τα βαρέθηκαν ή δεν ήθελαν άλλο να τα φροντίζουν και τα αμόλησαν».
Τέλος ο κ. Δημητρίου είπε: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που έριξαν φόλες στην περιοχή της Μπούκας. Συνολικά πάνω από 100 σκυλιά έχουν θανατωθεί με τον ίδιο φρικτό τρόπο. Αυτό πραγματικά, είναι απαράδεκτο…».

Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ