Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ανδραβίδα: Παραμονή του Α.Τ. διεκδικούν κάτοικοι και φορείς




Την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας διεκδικούν κάτοικοι και φορείς της περιοχής. Σε ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθες το πρωί στην Ανδραβίδα τονίστηκε η
ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή καθώς εκεί εδρεύει και η 117 Πτέρυγα Μάχης. Όπως επισημάνθηκε στόχος όλων θα πρέπει να είναι η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης δηλαδή συνέχιση της λειτουργίας τόσο του ΑΤ. Ανδραβίδας, όσο και των Λεχαινών αλλά και ενός ακόμα στην περιοχή της Βουπρασίας.
Στην σύσκεψη επισημάνθηκε ότι από το 2012 έχει παραχωρηθεί το κτίριο της «Εστίας» προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το Αστυνομικό Τμήμα, ενώ από την πλευρά της η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο θα αναλάβουν τα έξοδα για την διαμόρφωση του χώρου της Εστίας (γραφεία, χώρους κράτησης) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αρχηγείου της ΕΛΑΣ με στόχο την παραμονή του τμήματος στην περιοχή.
Στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ και του Αντιδημάρχου Ανδρέα Μίγκου, τονίσθηκε ότι εάν το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επιμείνει στην λειτουργία ενός αστυνομικού τμήματος τότε θα πρέπει να διεκδικηθεί η κατ΄εξαίρεση λειτουργία ΑΤ στην περιοχή της Βουπρασίας, αλλά και η λειτουργία ΑΤ στην περιοχή της Ανδραβίδας αντί για την έδρα του δήμου δηλαδή στα Λεχαινά-λόγω των ιδιαιτεροτήτων που αντιμετωπίζει η περιοχή. Από την πλευρά του ο Ν. Μοράντ υπογράμμισε ότι πρόθεση της ΕΛΑΣ –σύμφωνα με το σχέδιο το οποίο παρουσιάστηκε- είναι η λειτουργία ενός Τμήματος στην έδρα κάθε Καλλικρατικού Δήμου.

Άννα Αγγελίδου
http://www.protinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...