Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Εικοσιτέσσερα παιδιά βρήκαν στέγη και θαλπωρή στο σπίτι της Κυλλήνης

Εικοσιτέσσερα παιδιά βρήκαν στέγη και θαλπωρή στο σπίτι της Κυλλήνης
Εικοσιτέσσερα παιδιά ηλικίας από δύο έως και δεκαεπτά ετών ζουν στο σπίτι του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κυλλήνη.

Παιδιά τα οποία αγκαλιάστηκαν από το «Χαμόγελο του παιδιού» και προσπαθούν χάρη
στις φροντίδες τόσο του προσωπικού όσο και των εθελοντών να ζήσουν την κάθε μέρα όπως χιλιάδες άλλα παιδιά στην Χώρα. Όπως κάθε παιδί, έτσι και τα παιδιά που ζουν στο σπίτι του συλλόγου στην Κυλλήνη έχουν τις δικές τους ανάγκες, για είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, έχουν ανάγκη από την φροντίδα, την ζεστασιά. Όλα όσα μπορούν ν έχουν μέσω της προσφοράς των απλών ανθρώπων που συνεχίζουν να προσφέρουν ακόμα και από το υστέρημα τους ότι περισσότερο μπορούν.
Όπως τόνισε μιλώντας στην «ΠΡΩΤΗ¨ η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της δομής Δώρα Σορβατζιώτη, το σπίτι της Κυλλήνης έχει ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με κάθε άλλο σπίτι στο οποίο θα μπορούσαν να ζουν 24 παιδιά. Η καθημερινότητα των παιδιών σχετικά απλή αφού ξυπνούν, τρώνε το πρωινό τους, φεύγουν για το σχολείο τους, επιστρέφουν στο σπίτι τους, τρώνε, τακτοποιούν τα πράγματα τους, διαβάζουν και το απόγευμα συνεχίζουν τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες (φροντιστήρια, αθλητικές δράσεις, κ.α.).
Αυτή τη στιγμή οι δομές του συλλόγου «Χαμόγελου του Παιδιού» έχουν ανάγκη την στήριξη όλων μας για να συνεχίσουν να κάνουν πράξη το όνειρο του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου, δηλαδή να χαρίζουν χαμόγελα στα παιδιά.
Οι ανάγκες
Όπως επισήμανε η Δ. Σορβατζιώτη υπάρχει μεγάλη ανάγκη τόσο από τρόφιμα, μακράς διάρκειας αλλά κυρίως από τρόφιμα ψυγείου -όπως γαλακτοκομικά, κρεατικά-, είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και από είδη καθαρισμού –απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, απολυμαντικά, χαρτικά-, χυμούς και δημητριακά
«Τα τρόφιμα ψυγείου είναι αναγκαία ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να φέρουν καθώς αποθηκεύονται δυσκολότερα σε σχέση με τα μακράς διάρκειας. Το ΚΑΠΗ Λεχαινών, το οποίο και ευχαριστούμε, μας είπε ότι θα μας εξασφαλίσει στο βαθμό που μπορεί και τρόφιμα ψυγείου. Τα τρόφιμα ψυγείου είναι η μεγαλύτερη μας ανάγκη, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να δίνουμε κάθε μέρα χρήματα στα παιδιά για να αγοράζουν το κολατσιό τους στο σχολείο και πρέπει να φροντίζουμε από το σπίτι για την σίτιση τους εκεί, ενώ ως παιδιά έχουν και ανάγκη από ένα γλυκό μία Κυριακή, ή από ένα πακέτο μπισκότα» υπογράμμισε η Δ. Σορβατζιώτη υπενθυμίζοντας ότι ο σύλλογος στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές και χορηγίες
«Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η χρηματική προσφορά και βοήθεια, καθώς πέρα από τους εθελοντές που είναι ιδιαίτερα σημαντική η βοήθεια τους, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι που πρέπει να υπάρχουν σταθερά στον χώρο γιατί να μεγαλώσουν τα παιδιά μόνο εθελοντές δεν είναι εφικτό. Στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι που στηρίζουν τα παιδιά αυτά».
Η στήριξη
Εκτός όμως από την στήριξη των εθελοντών που είναι ιδιαίτερα σημαντική, ο σύλλογος «Το χαμόγελο του παιδιού» ζητά και την τεχνική στήριξη. Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι ακόμα και ελαιοχρωματιστές που έχουν την διάθεση μπορούν να στηρίξουν τον σύλλογο «Χαμόγελο του παιδιού» φροντίζοντας για τις ανάγκες που έχει το σπίτι της Κυλλήνης «Έχουμε ανάγκη και από τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων. Το κτίριό μας θέλει ανακαίνιση και έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την υγρασία λόγω της περιοχής. Έχουμε ανάγκη και από τεχνικό προσωπικό που θα μπορούσε να μας βοηθήσεις» συμπλήρωσε η Δ. Σορβατζιώτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν από το σπίτι του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κυλλήνη, στο Νονό Ηλείας, υπάρχουν κι άλλες δομές του συλλόγου όπως το σπίτι ημερήσιας φροντίδας στην περιοχή της Βροχίτσας, ενώ ο σύλλογος στηρίζει και δεκάδες παιδιά με τις οικογένειες τους -στην συντριπτική τους πλειοψηφία από την Ηλεία- που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...