Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ηλεία: Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών


sillipsi_big

Αποκάλυψη εγκληματικής οργάνωσης από τις Αρχές - Πέντε συλλήψεις δεκάδες οι εμπλεκόμενοι

Αρκετοί είναι οι εμπλεκόμενοι σε μεγάλη υπόθεση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στην Ηλεία. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Τετάρτης ήταν η τελική φάση της συνολικής έρευνας που έχει διαρκέσει αρκετούς μήνες πριν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, καθώς και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Πρόκειται για μια εκτεταμένη έρευνα και ανάλογη αστυνομική επιχείρηση που σπάνια πραγματοποιείται στην περιφέρεια. Αφού επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα στοιχεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση και η δράση τους, οι Αρχές αποφάσισαν χθες να κάνουν την κίνησή τους, με δεκάδες έρευνες κατ’ οίκον παρουσία δικαστικών λειτουργών στην περιοχή του Πύργου και στα γύρω χωριά.
Στην εγκληματική οργάνωση που προμήθευε σκληρά ναρκωτικά όπως ηρωίνη σε δεκάδες νέους της Ηλείας, φέρονται να εμπλέκονται πέντε με έξι άτομα και να ερευνάται ο ρόλος μερικών ακόμα. Οι Αρχές είχαν συλλάβει πέντε άτομα έως αργά το βράδυ. Η δράση της συγκεκριμένης σπείρας δεν φαίνεται να είναι αυτόνομη και ερευνάται η σχέση της με ακόμα μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση με πανελλαδική δράση. «Πελάτες» της σπείρας φέρονται να ήταν πάνω από 90 άτομα.
Οι βασικοί δράστες και εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης, φέρονται να είναι δύο αδέρφια, σύμφωνα με πληροφορίες γνωστά στις πιάτσες των ναρκωτικών, που φέρονται να ρύθμιζαν όλο το κύκλωμα της εμπορίας και διακίνησης στην περιοχή της Ηλείας. Οι έρευνες έως αργά το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη και αναμένονται σοβαρές αποκαλύψεις από τις Αστυνομικές Αρχές τις επόμενες ώρες.
Όπως φαίνεται πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη επιτυχία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας στο μέτωπο των ναρκωτικών, που έρχεται να προστεθεί σε αρκετές άλλες σε αυτό τον τομέα το τελευταίο διάστημα.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...