Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΚΕΠΕΠ Λεχαινών: «Μία από τα ίδια...» (VIDEO)


Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ 

Πέρυσι τον Νοέμβριο το Θ.Χ.Π. (ΚΕΠΕΠ) Λεχαινών είχε βρεθεί στην κορωνίδα της επικαιρότητας με την κατάληψη που είχαν πραγματοποιήσει ακτιβιστές ΑμΕΑ. Κύριο αίτημα, να γίνει το ίδρυμα ανθρώπινο, με την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να
δοθούν κάποια χρήματα.


Μετά από μερικές μέρες  κάποιοι από τους εποπτεύοντες το ίδρυμα (ο κ. Δ. Καρέλλας, Γεν. Γραμματέας του Υπ. Εργασίας, η κα Π. Σωτηροπούλου, συνεργάτιδα, για θέματα πρόνοιας, της τότε αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Θ. Φωτίου.αλλά και ο Διοικητής των ΚΚΠ Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Λαζαρόπουλος) και δεσμεύτηκαν ότι θα γίνουν προσλήψεις το αμέσως προσεχές διάστημα.
Η κατάληψη έληξε, τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών συνεχίζει σήμερα να ζει το δράμα του.
Τίποτα δεν άλλαξε, όπως τουλάχιστον είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ Αντώνης Χαροκόπος που επισκέφθηκε χθες το ίδρυμα.
«Τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια»
«Το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών είναι ένα από τα σημαντικά ιδρύματα που έχει απασχολήσει πολλές φορές για την λειτουργία του. Απ’ ότι διαπιστώσαμε, τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν όπως και πριν. Χρειάζεται από την Πολιτεία να το στηρίξει. Προσλήψεις δεν έχουν γίνει, το ίδρυμα λειτουργεί με άτομα από την Κοινωφελή εργασία με άτομα δηλαδή που εργάζονται για πέντε μήνες, το προσωπικό έχει φθάσει στα όριά του, νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχει, γιατρός νοσηλευτής είναι εδώ… Όπως καταλαβαίνετε χρειάζονται ριζοσπαστικές λύσεις για να λειτουργήσει σωστά. Εγώ οφείλω αυτά που είδα να τα μεταφέρω και στο Περιφερειακό συμβούλιο και στο Υπουργείο. Τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια. Η κυβέρνηση πρέπει να το αγκαλιάσει και να λύσει τα προβλήματα.»

«Να έρθουν καλύτερες μέρες»
Ο προϊστάμενος του νοσηλευτικούπροσωπικού κ. Χρήστος Μπέσιος, δήλωσε:
«Ευχαριστούμε για την επίσκεψη, κουβεντιάσαμε για τα προβλήματα, θίξαμε κάποια πράγματα και πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι για κάτι καλύτερο. Πιστεύω ότι θα έρθουν και καλύτερες μέρες για το ίδρυμα και πάνω απ΄όλα για τα παιδιά»
Το ελάχιστο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του διώροφου ιδρύματος, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να φέρει σε πέρας την αποστολή του, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει η στήριξη από την Πολιτεία.
Σήμερα στο ίδρυμα και στους δύο ορόφους νοσηλεύονται περίπου 55 παιδιά και ενήλικες που χρειάζονται ειδική φροντίδα και στήριξη και το προσωπικό των 7 ατόμων δεν επαρκεί.

Του Κώστα Ζαφειρίου
kozapress@gmail.com 
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...