Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ο "Επτάλοφος" για το τριήμερο 12,13,14 Μαρτίου - Γαμοχαρές, Αποκριάτικα γλέντια, Πεζοπορίες


gamos_2
Με  εξόρμηση στην ορεινή Ηλεία, την 8η κατά σειρά, ο «Επτάλοφος» ετοιμάζεται να γιορτάσει τις αποκριές.
Πεζοπορίες, γαμοχαρές , στο Γούμερο και το Πελόπιο και  γλέντια αποκριάτικα, στις 12,13,14 Μαρτίου 2016 
Το πρόγραμμα που έχει καταρτήσει ο σύλλογος,  έχει ως εξής


1η ημέρα Σάββατο  12 Μαρτίου 2016  αναχώρηση με λεωφορείο  ώρα 07.00 π.μ. από Αθήνα άφιξη περίπου ώρα 12.00 π.μ. στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ πεζοπορία 4- 5 ώρες περίπου στους πέντε  πανέμορφους καταρράκτες  Νεμούτας  !!
Αυτοί που δεν θα πεζοπορήσουν μπορούν με  αυτοκίνητο να επισκεφτούν τρείς καταρράκτες !!
Άφιξη  περίπου  ώρα 17.00,  Φαγητό, γλέντι, χορός αποκριάτικος,  διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αρχαία  Ολυμπία  !!
2η ημέρα Κυριακή  13 – Μαρτίου – 2016  επίσκεψη στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αρχαιολογικό χώρο στη συνέχεια ανάλογα με το χρόνο  μια δίωρη πεζοπορία από το χωριό Κλάδεο !!
Στη συνέχεια (περίπου στη μία το μεσημέρι)  συμμετοχή στην αναβίωση του ΓΑΜΟΥ  στο γλέντι και τους αποκριάτικους χορούς, με  παραδοσιακούς τοπικούς μουσικούς, από το  Δ.Δ. ΠΕΛΟΠΙΟΥ!! 

3η ημέρα ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ αναχώρηση  άφιξη ΓΟΥΜΕΡΟ, δίωρη πεζοπορία στο καστρο, ναος της Αρτέμης, Μυκηναικό νεκροταφείο, πυροσβεστικό φυλάκιο, ξενώνας. 
Στη συνέχεια  ώρα 11.30 π.μ συμμετοχή  στις ΓΑΜΟΧΑΡΕΣ του Δ.Δ Γουμέρου. Μια πανέμορφη ορειβάτισσα για νύφη και το σόϊ της, οι δε ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΕΣ το γαμπρό και το σόϊ του, αναβιώνοντας με δρώμενο το ΕΘΙΜΟ του ΓΑΜΟΥ, με ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ.
Θ’ ακολουθήσει φαγητό από νηστίσιμα άφθονο κρασί, χορός και γλέντι, μέχρι ώρα 17.00 μ.μ.!!

Για αυτούς που δεν θα πεζοπορήσουν επίσκεψη στα πανέμορφα χωριουδάκια της ορεινής Ηλείας, επίσης ο Αρχηγός μπορεί να κάνει αλλαγή στο πρόγραμμα, για καλό της εξόρμησης !

Επιστροφή στις ρίζες μας μέσα από την ανάδειξη και αναβίωση των πανάρχαιων εθίμων της ορεινής  Ηλείας!
 Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο  <<  ΕΠΤΑΛΟΦΟ >>, τον ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, την Π.Ε  Ηλείας, τους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, την Εταιρεία Επιστημόνων της Επικοινωνίας  που Προεδρεύει η Καθηγήτρια, κ. Τέσσα Δουλκέρη, το ΕΒΕΑ Ηλείας, τα Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ, ΠΕΛΟΠΙΟΥ, τον Συλλογο Γουμεριωτών Ηλείας << Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >> και το Σύλλογος Γυναικών Πύργου 
<<  οι ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΕΣ  >>!
(Τηλ. επικοινωνίας 6974070997  Αρχηγός  ο Εθελοντής,  Παναγιώτης Αχιλλεοπουλος)


Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...