Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Πιο μικρό το Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης


ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
(06/03/2016 16:00)
Σε αναμόρφωση του διοικητικού του συμβουλίου  καλείται να προχωρήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης και από εννεαμελές που είναι  σήμερα να μειωθεί και να γίνει επταμελές.

Η αναμόρφωση συνεπάγεται δύο λιγότερες θέσεις στο ΔΣ κάτι που προκαλεί ένα εύλογο ερώτημα: πώς είναι δυνατόν η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού συμβουλίου να έχει μόλις ένα μέλος περισσότερο στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου από την μειοψηφούσα.
Συγκεκριμένα, εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών (αρ. πρωτοκόλλου 42090) που υπογράφει ο γενικός γραμματέας, κ. Κώστας Πουλάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Σύμφωνα  δε με την παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 2738/1999 στην περίπτωση που η γεωγραφική περιοχή ευθύνης του λιμενικού ταμείου εκτείνεται στα όρια ενός ΟΤΑ, ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου ορίζεται σε επτά μέλη».
Σήμερα στο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, διαμορφώνεται ως ακολούθως: πρόεδρος ο κ. Ναμπίλ Μοράντ, αντιπρόεδρος η κ. Νεκταρία Πανταζή και μέλη (από την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη) οι κ. κ. Οδυσσέας Μανιάς, Γιώργος Τσίπουρας και η κ. Όλγα Σοφιανού. Από τη μειψηφία οι κ.κ. Παναγιώτης Βόσσος και Κορομηλάς Ανδρέας και τέλος άλλα δύο ex officio μέλη, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυλλήνης, κ. Δήμητρα Φιτσάλου και ο Λιμενάρχης, κ. Βώσσος Ανδρέας.
Αν το ΔΣ γίνει επταμελές ποιά από τα σημερινά μέλη θα αποχωρήσουν; Η απάντηση θα δοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.
Ναμπίλ: «Νομικό παράδοξο»
Νομικό παράδοξο χαρακτηρίζει πάντως ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου την κατάσταση που θα προκύψει με την αναμόρφωση του ΔΣ. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ναμπίλ Μοράντ σε  έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών /Γενική Διεύθυνση Αποκέντρωσης, τονίζει τα εξής:
«Σύμφωνα με τα  άρθρα 240 &244 του Ν 3463/06, η επταμελής σύνθεση του ΔΣ της υπηρεσίας μας θα πρέπει να έχει δύο μέλη που ορίζονται από την αντιπολίτευση, τον προϊστάμενο της οικίας λιμενικής αρχής, εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας και τρία μέλη ορισμένα από τον πλειοψηφούντα συνδυασμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντίθετα, στην εννεαμελή σύνθεση που υπάρχει έως σήμερα η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου εκπροσωπείται με πέντε μέλη, μετέχει ο προϊστάμενος της λιμενικής αρχής, εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Κυλλήνης και δύο μέλη ορισμένα από την αντιπολίτευση.
Δηλαδή με τη νέα σύνθεση, επί συνόλου επτά μελών, η παράταξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου θα ορίσει μόλις τρία μέλη στο ΔΣ της υπηρεσίας μας μετατρεπόμενη σε de facto μειοψηφία, γεγονός που αποτελεί νομικό παράδοξο».
Και το έγγραφο καταλήγει ως εξής: «Παρακαλούμε για τις οδηγίες από την πλευρά της υπηρεσίας σας, καθόσον η συνδυαστική ερμηνεία των ανωτέρω αναφερόμενων διατάξεων οδηγεί στην ανατροπή της πλειοψηφικής εκπροσώπησης του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, καταστρατηγώντας σε τελική ανάλυση, την βούληση των δημοτών όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2014».

Του Κώστα Ζαφειρίου
kozapress@gmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...