Ξεκινά στην Ανδραβίδα η άσκηση "Ηνιόχος 2016"


iniohos_2016
Από σήμερα Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, διεξάγεται η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016» με έδρα την 117 ΠΜ Ανδραβίδας.
Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.

AdTech AdΣτην άσκηση συμμετέχουν και αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των ΗΠΑ, ένας παρατηρητής της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Armee de l’Air, καθώς και οι τρεις Κλάδοι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο φετινό «Ηνίοχο», που θα είναι αναβαθμισμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, καθώς εκτός των Ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών πρόκειται να συμμετάσχουν και αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, που δεν είχαν συμμετάσχει πέρσι, ενώ θα είναι και στη φετινή άσκηση οι Αμερικανοί κομάντος της USAF, όπως και πέρσι .
Η άσκηση πραγματοποιείται με τη συγκέντρωση όλων των αεροπορικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε αυτήν σε μία βάση (“one base concept”), στη συγκεκριμένη περίπτωση από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδος, γεγονός που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία και αξία, τόσο σε επιχειρησιακό, όσο και σε οικονομικό, κοινωνικό και πολλά άλλα, επίπεδο.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ το σενάριο της ασκήσεως «προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άσκηση από αμερικανικής πλευράς θα συμμετάσχουν 12 μαχητικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle της 492 Μοίρας Μαχητικών των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης (USAFE), καθώς και ομάδες JTAC, δηλ.κομάντος της Αεροπορίας, προωθημένοι τακτικοί ελεγκτές μάχης, οι οποίοι κάνουν κατάδειξη εχθρικών στόχων με καταδείκτες λέϊζερ, «σημαδεύοντας» έτσι εχθρικούς στόχους για να πληγούν από τα φίλια αεροσκάφη, ενώ από πλευράς των Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων θα συμμετάσχουν 12 F-16C/D Block.30 διαφόρων πολεμικών Μοιρών.
Από ελληνικής πλευράς πρόκειται να συμμετάσχουν πτητικά και αντιαεροπορικά συστήματα όλων των πολεμικών Μοιρών του ΑΤΑ, οι κομάντος της 31ης ΜΕΕΔ, ναυτικές δυνάμεις του Αρχηγείου Στόλου, μονάδες κατευθυνομένων βλημάτων, ειδικών επιχειρήσεων και της Αεροπορίας Στρατού του Στρατού Ξηράς.

Πηγή

parapolitika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ