Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ναμπίλ Μοραντ: «Μόνο η Ελλάδα φέρεται με αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες»


Είναι ένα πρόσωπο που βρέθηκε πάλι στην επικαιρότητα, με αφορμή τον ερχομό 331 σύριων προσφύγων στη Μυρσίνη στο LM Village.
Ο λόγος για τον 54χρονο δήμαρχο
Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ.
Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1962 στη Συρία και γρήγορα γνώρισε την ξενιτειά. Σπούδασε ιατρική στη Βουλγαρία και την Γαλλία και εγκαταστάθηκε στα Λεχαινά. Εκεί γνώρισε την γυναίκα του με την οποία απέκτησε ένα παιδί και από τότε (σήμερα είναι και παππούς) ζει εκεί φθάνοντας μάλιστα το 2014 στο αξίωμα του δημάρχου. Ο ελληνικός Τύπος ασχολήθηκε μαζί του γιατί είναι ο πρώτος μετανάστης που εκλέχθηκε δήμαρχος. Το 2001 αποκτά την ελληνική υπηκοότητα και από το 2002 αρχίζει η ενεργός συμμετοχή του στα κοινά, όντας δώδεκα συναπτά έτη δημοτικός σύμβουλος.
«Πιστεύω ότι οι Ελληνες αγαπούν τους ξένους, γιατί ξέρουν τι σημαίνει ξενιτιά», έχει δηλώσει ο σχεδόν πάντα χαμογελαστός γιατρός, που από τη μέρα που εγκαταστάθηκε στα Λεχαινά επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη και τους ανθρώπους της, δραστηριοποιήθηκε  σε πλήθος τοπικών συλλόγων, όπως στον Αθλητικό για να αναδειχθεί με την αγάπη του κόσμου σε δήμαρχο.
Αξιαγάπητος και επικοινωνιακός ο δήμαρχος, είναι από εκείνους τους ανθρώπους που έχει πάντα ανοικτή την πόρτα του γραφείου του. Μιλά με όλους, ακούει τα προβλήματά τους και με τους συνεργάτες του αναζητά λύσεις.
Τις τελευταίες μέρες στην καθημερινότητά του έχει εντάξει και την αξιοπρεπή διαβίωση των συμπατριωτών του από τη Συρία. Είναι συγκινημένος με τον τρόπο που οι Ηλείοι αγκάλιασαν τους πρόσφυγες. «Επιβεβαιώνομαι. Πάντα πίστευα ότι οι Έλληνες είναι λαός που προσφέρει στους αδύναμους και πολλές φορές δίνει και από το υστέρημά του. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Βλέπω συνδημότες μου που δεν έχουν έχουν οικονομική επιφάνεια να φέρνουν ρούχα και παιχνίδια για τα προσφυγόπουλα και συγκινούμαι…Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που φέρεται με αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες»

Κώστας Ζαφειρίου
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...