ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Μια στιγμή ανέτρεψε μια ζωή: Ραγίζει καρδιές η τραγική ιστορία του 24χρονου Άγγελου Λαδά από το Βαρθολομιό


Μια στιγμή ανέτρεψε μια ζωή: Ραγίζει καρδιές η τραγική ιστορία του 24χρονου Άγγελου Λαδά από το Βαρθολομιό
Ο νεαρός βρήκε νικητής στη μάχη του με το θάνατο και τώρα παλεύει για την αποκατάστασή του, αφού είναι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι 
Μια αλυσίδα τραγικών συμπτώσεων και μόλις μια στιγμή ήταν αρκετά για να ανατραπεί δραματικά η ζωή του 24χρονου, σήμερα, Άγγελου Λαδά και της οικογένειάς του. Ο νεαρός άνδρας
χτυπήθηκε από το ρεύμα και βρέθηκε στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου. Κέρδισε μεν, τη μάχη για τη ζωή, με τίμημα, ωστόσο βαριά εγκεφαλική βλάβη. Τώρα παλεύει για την αποκατάστασή του έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του νοσηλευόμενος στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» στην Λάρισα.
Η δραματική ανατροπή στη ζωή του Άγγελου Λαδά ήρθε το μεσημέρι της 9ης Μάη του 2015 και τίποτα δεν την προμήνυε: Ο Άγγελος υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν βγήκε να πλύνει κάτι πράγματα στην αυλή του σπιτιού που έμενε με την κοπέλα του.
Ο νεαρός από το Βαρθολομιό ζούσε με την κοπέλα το  στην Νέα Ιωνία στην Αθήνα όπου σπούδαζε θερμοϋδραυλικός , και παράλληλα εργαζόταν τα απογεύματα σε ένα πρατήριο – φούρνο προκειμένου να μην επιβαρύνει οικονομικά την οικογένεια του.

Η μητέρα του μίλησε στο protothema.gr για την μοιραία ημέρα που «διέλυσε» την οικογένεια της.  «Μπροστά από το σπίτι υπήρχε ένα κατάστημα μεταποίησης ρούχων και είχε μία πρέσα που έβγαζε ατμό, αλλά δεν είχε σωλήνα να βγαίνει έξω ο ατμός που μετατρεπόταν σε νερό. Αυτός δούλευε στο μαγαζί με γυμνό καλώδιο, το σίδερο και το καλώδιο έκανε επαφή με το νερό ενώ είχε πέσει μία βέργα η οποία έκανε επίσης επαφή με το νερό που είχε μαζευτεί και με την σωλήνα που πήγαινε έξω. Όταν το παιδί πήγε να κλείσει την βρύση που βρισκόταν στον υπαίθριο χώρο, τον χτύπησε το ρεύμα. Το παιδί έμεινε για 20 λεπτά νεκρό. Βρήκα τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που σήκωσαν το παιδί μου και μου είπαν τι είχε συμβεί. Η κοπέλα του και δύο ακόμα παιδιά του έκαναν μαλάξεις όλη την ώρα για να τον κρατήσουν στην ζωή. Το παιδί μου έπαθε και δεύτερη ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο».

Ο 24χρονος βγήκε νικητής από την μάχη που έδωσε. Κατάφερε να διαψεύσει ακόμη και τους γιατρούς και έζησε. Όμως η εγκεφαλική βλάβη που υπέστη τον έχει καθηλώσει σε ένα κρεβάτι. Η μητέρα του που είναι ο φύλακας άγγελός του, δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό του. Προσπαθεί καθημερινά και κάνει τα πάντα για να ανταποκριθεί στα ερεθίσματα ο Άγγελός της και να κάνει βήματα προόδου. «Δόξα ο Θεός, έστω και με αυτά τα λίγα που κάνει μου δίνει κουράγιο. Είναι λίγο καλύτερα. Δεν μιλάει, δεν περπατάει αλλά έχει αρχίσει και προφέρει κάποιες λεξούλες, πετάει φιλιά, κουνάει λίγο τα χέρια και τα πόδια και συνεννοούμαστε λίγο με το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών».



Η ίδια αποκαλύπτει πως πριν από 6 μήνες περίπου έχασε τον σύζυγό της. Όπως λέει με κόμπο στην φωνή: «Πέθανε και ό άντρας μου, όλα μαζεμένα. Δεν άντεξε αυτά που έγιναν με τον Άγγελο. Έφυγε με αυτό το παράπονο. Έσκασε».
Η κυρία Αλεξάνδρα έχει μετακομίσει μαζί με τους  άλλους δύο γιους της στην Λάρισα προκειμένου να βρίσκονται όλοι στο πλευρό του Άγγελου «Έκλεισε το σπίτι μας. Διαλύθηκε», αναφέρει και ξεσπά σε κλάματα.

Η ίδια όπως εξηγεί σκοπός της είναι να πάρει κάποια στιγμή τον Άγγελο από το Κέντρο αποκατάστασης και να πάει στην Αθήνα «Θέλω να πάρω τον Άγγελο και να πάμε στη Αθήνα για να κάνει ηλεκτροδιεγέρσεις στην ομάδα του καθηγητή Σακκά. Είχε έρθει ο συνεργάτης του και είχε δει το παιδί. Μου έχει πει ότι επειδή είναι μικρός σε ηλικία μπορεί αυτά τα κύτταρα που έχουν επηρεαστεί, να διορθωθούν σε ένα βαθμό. Το κυριότερο είναι ότι δεν είναι σε φυτική κατάσταση».
Όπως λέει η μητέρα του ο 24χρονος, εκτός των άλλων, βρίσκεται και σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα της γνωστοποίησαν από το κέντρο αποκατάστασης ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει πλέον το 40% της νοσηλείας του. «Ήρθα στο χωριό για το μνημόσυνο του άντρα μου και έμεινε πίσω με τον Άγγελο ο μεγάλος μου γιος. Πριν φύγω με ενημέρωσαν από το κέντρο ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει κοπεί. Μου είπαν ότι άλλαξε το σύστημα. Στην αρχή έδιναν για δύο χρόνια να είσαι σε κέντρο αποκατάστασης και τώρα  έκαναν νόμο για ένα».

Η μητέρα του Άγγελου τονίζει πως χωρίς τη βοήθεια του κόσμου το παιδί της δεν θα ήταν στο κέντρο αποκατάστασης καθώς τα έξοδα είναι τεράστια και η ίδια αδυνατεί να ανταπεξέλθει. «Να είναι καλά όλος ο κόσμος που βοηθάει. Γιατί αν είναι ο Άγγελος εκεί, είναι από τον κόσμο. Ο καθένας από το υστέρημά του έχει βοηθήσει. Εγώ δεν μπορώ να δουλέψω γιατί είμαι κοντά στο παιδί. Πούλησα κάτι που είχα, αλλά κάποια στιγμή τελειώνουν τα λεφτά, είναι πολλά τα έξοδα».
Με τον δικό τους τρόπο, προσπαθούν να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει ο δικός τους Άγγελος, ο «αδελφός τους» όπως τον αποκαλούν, οι φίλοι του, μία ομάδα νέων παιδιών από το Βαρθολομιό που από την πρώτη κιόλας στιγμή που ενημερώθηκαν για το συμβάν βρέθηκαν δίπλα του.  Έχουν διοργανώσει εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και τα έσοδα που συγκέντρωσαν τα έχουν δώσει για την νοσηλεία του φίλου τους. Μάλιστα έχουν δημιουργήσει και σελίδα στο facebook που ονομάζεται «for an Angel» και πωλούν βραχιολάκια , ενώ τα χρήματα από τις πωλήσεις διατίθενται αποκλειστικά για την θεραπεία του Άγγελου.



Μεταξύ άλλων η μητέρα του Άγγελου αποκάλυψε πως της έχουν μπλοκάρει τον παλιό τραπεζικό λογαριασμό που είχε γνωστοποιήσει, στον οποίο ο απλός κόσμος μπορούσε να καταθέσει χρήματα προκειμένου να βοηθήσει να συγκεντρωθεί το ποσό  που χρειάζεται για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού της . «Μου έχουν μπλοκάρει τον λογαριασμό που είχα για τον Άγγελο και έχω ανοίξει καινούργιο. Βγήκε στο αέρα κάποιας εκπομπής το βιβλιάριο και το μπλόκαρε η τράπεζα. Υπάρχουν κάποια χρήματα και δεν με αφήνουν ούτε ένα ευρώ να σηκώσω. Είναι απαράδεκτο. Ντρέπομαι! Τι να κάνω; Είμαι φτωχιά και μαζεύω και το ευρώ για να προσφέρω στο παιδί μου. Ας ήταν το σπίτι μου καλά και να ήταν όλοι υγιείς και ας μην είχα και ψωμί να φάω».

Η μητέρα του μέσα από το Protothema.gr απευθύνει έκκληση τον κόσμο να βοηθήσει αν μπορεί το παιδί της. Μια μάνα ήρωας που έχασε την γη κάτω από τα πόδια της, η μοίρα την χτύπησε αλύπητα κι όμως βρήκε το κουράγιο να σταθεί στα πόδια της και να κάνει το καλύτερο για την οικογένειά της, αλλά και για τον Άγγελό της που την έχει περισσότερο ανάγκη.
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τον Άγγελο Λαδά μπορεί να καταθέσει από το υστέρημά του όποιο ποσό επιθυμεί στο νέο λογαριασμό που άνοιξε η μητέρα του στην της Εθνική Τράπεζα  Δικαιούχοι εμφανίζονται η Αλεξάνδρα Ζορμπά, που είναι η μητέρα του και Μάριος Λαδάς, που είναι ο  αδελφός του Άγγελου.

Η μοίρα επιφύλασσε για την κυρία Αλεξάνδρα το χειρότερο εφιάλτη της, που δεν είναι άλλος από το μία μάνα να βλέπει το παιδί της να ταλαιπωρείται. Η ίδια δίνει παράλληλα με τον Άγγελο της και δύο της άλλα παιδιά , τον δικό της αγώνα και αντλεί δύναμη από τα αγόρια της, που είναι όλη της η ζωή. Σκοπός της να δει ξανά τον Άγγελο να χαμογελά και να αντιδρά στα ερεθίσματα που του τίθενται. Οι αντιδράσεις και η πρόοδος του Άγγελου, είναι το δικό της κίνητρο για να συνεχίζει να παλεύει!

Πηγή

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: