ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Επετειακό υπερθέαμα στην Ανδραβίδα




Ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η ΕΣΤΙΑ» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση με τίτλο «…Στιγμές της επανάστασης του ’21…», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και ώρα 7:30μμ στην πλατεία Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα.

400 και πλέον χορευτές από 21 χορευτικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους της Ηλείας, θα μετέχουν στα δρώμενα παρουσιάζοντας σημαντικά γεγονότα και στιγμές της Επανάστασης του ’21. Η επετειακή αυτή εκδήλωση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ηλεία.
Στο χώρο της εκδήλωσης αρχικά θα μπουν πάνω σε άλογα από τον Ιππικό Όμιλο Ανδραβίδας «ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ», οι ήρωες της Επανάστασης των Ελλήνων, Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τους οπλαρχηγούς και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα χορευτικά με παραδοσιακούς χορούς ενώ από κάποιον αφηγητή θα γίνεται αφήγηση στιγμών της επανάστασης, με ιστορική σειρά που θα ξεκινάει πριν την Άλωση του Βυζαντίου και μετά.
Τεράστιο τείχος
Στο σκηνικό που θα στηθεί, είναι ένα «τείχος» 40 μέτρων και έχει ύψος 2,40 μέτρα, που είναι ζωγραφισμένο στο χέρι από την εικαστικό Ελένη Σταθοπούλου και τις φίλες της Ηρώ Μουχτούρη και Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου και τις μαθήτριές της Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, Νάνσυ Κουτσουρά και Δήμητρα Σταθοπούλου. Αναπαριστά τον φράγκικο Ναό της Αγίας Σοφίας και θα ντύσει όλη τη βάση της εξέδρας. Ένα υπέροχο σκηνικό που χρειάστηκε πολλές μέρες για να ολοκληρωθεί και σχεδιάστηκε στο χώρο εικαστικών δραστηριοτήτων του συλλόγου.
Ένα επετειακό υπερθέαμα που πρέπει όλοι να παρακολουθήσουμε. Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή στην Ανδραβίδα.
Συμμετοχές
Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Η Χορευτική Ομάδα Δίβρης, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Ωλένη», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούμανη, το Τμήμα Παραδοσιακού Χορού Λάλα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρθολομιού «Εν Χορω», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης και Περιχώρων «Η Αρχαία Ήλις», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαβαλίων «Τα Σαβάλια», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλύφας «Η Αγία Μαρίνα», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χαβαρίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καρδαμά, ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Καρδιακαυτίου «Άγιος Δημήτριος», ο Σύλλογος Γυναικών Τραγανού «Η Αρμονία», ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαύρας «Η Αναγέννηση», ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρτεσίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυλλήνης «Η Γλαρέντζα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου «Το Μυρτούντιο», ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού Αμαλιάδας «Ο Μωριάς», ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρσίνης «Ο Δάφνις», ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στρουσίου «Ο Περικλής», ο Ιππικός Σύλλογος Ανδραβίδας «Οι Κένταυροι» και ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία»
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: