ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ

Την άρνηση της εφορίας να επιστρέψει το φόρο εισοδήματος που έχει προκύψει από την εκκαθάριση φορολογικής δήλωσης... αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που εκδίδουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, όχι γιατί έχουν υποπέσει οι ίδιοι σε κάποια φορολογική παράβαση αλλά γιατί η εφορία υποχρεούται να ελέξγει τις επιχειρησεις με τις οποίες έχουν συνεργαστεί για να διαπιστώσει αν έχει αποδοθεί ο φόρος παρακράτησης 20%...

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΒΗΜΑonline», ελεύθερος επαγγελματίες που παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά σε μία επιχείρηση έλαβε πριν λίγες εβδομάδες το εκκαθαριστικό σημείωμα από την εφορία με επιστροφή φόρου 1.750 ευρώ. Ο συγκεκριμένος επαγγελματίες επισκέφθηκε τη ΔΟΥ προκειμένου να λάβει την επιστροφή γνωρίζοντας ωστόσο ότι επειδή το ποσό της είναι πάνω από 1.500 ευρώ θα πρέπει να γίνει επανέλεγχος στα δικαιολογητικά έγγραφα που συνυπέβαλε με τα έντυπα της εφορίας (Ε1 και Ε3) καθώς και αν έχει κάποια οφειλή στο Δημόσιο.

Ομως, ο εν λόγω επαγγελματίας αν και πέρασε τον έλεγχο με επιτυχία, ο διευθυντής της εφορίας του επισήμανε ότι από εφέτος για να πάρει την επιστροφή του φόρου δεν φθάνει να γίνει έλεγχος μόνον στη φορολογική δήλωση που υπέβαλε ο ίδιος, αλλά και στην επιχείρηση που συνεργάζεται για να διαπιστωθεί αν έχει αποδώσει ή όχι τους φόρους που έχει παρακρατήσει.

Η διαδικασία αυτή είναι μία από τις αιτίες που σημειώνονται καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων πολιτών - ελεύθερων επαγγελματιών που περιμένουν την επιστροφή φόρου για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες, ακόμη και για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του προϊσταμένου της εφορίας στον εν λόγω ελεύθερο επαγγελματία ότι αν θέλει να λάβει άμεσα την επιστροφή του φόρου θα πρέπει να προσκομίσει φωτοτυπία του διπλότυπου απόδειξης ότι η επιχείρηση έχει αποδώσει το φόρο παρακράτησης. Δηλαδή να εκτελέσει χρέη λογιστή!

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια: