Υπογράφηκε η σύμβαση για τον δρόμο «Κυλλήνη – εθνική οδός»

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον δρόμο «Κυλλήνη – εθνική οδός»
Από την σημερινή υπογραφή της σύμβασης για τον δρόμο "Κυλλήνη - Εθνική οδός".
Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για ένα έργο ζωής και ανάπτυξης, την οδική σύνδεση του λιμανιού της Κυλλήνης με την εθνική οδό, γεγονός που σημαίνει ότι τερματίζεται ο φόρος αίματος που πληρώναμε...
...για πολλά χρόνια στον υπάρχοντα δρόμο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης επικινδυνότητας.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στη Νομαρχία Ηλείας μεταξύ του νομάρχη Χαράλαμπου Καφύρα και του εκπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρίας. Ο κ. Καφύρας σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά σήμερα προχωρήσαμε στην υπογραφή της σύμβασης για ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Νομό Ηλείας και όχι μόνο, του έργου «Οδός Κυλλήνης – Εθνικής Οδού». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 11.500.000€ περίπου και μετά από τη δημοπρασία το έργο ανατέθηκε στην κοινοπραξία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΛΙΣΣΟΣ ΑΤΕ».

Το έργο «Οδός Κυλλήνης – Ε.Ο.» είναι μήκους 12,5χλμ. και όπως ξέρετε είναι το πρώτο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Δ.Ε. και το πρώτο που δημοπρατήθηκε και ξεκινάει η κατασκευή του. Το συγεκριμένο έργο είναι σημαντικό τόσο από πλευράς οικονομικού μεγέθους, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα κατασκευαστούν στην Ηλεία, όσο και από πλευράς σοβαρής βελτίωσης των προβλημάτων του υπάρχοντα δρόμου, καθώς θα επιλύσει το πρόβλημα των δεκάδων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που συμβαίνουν κάθε χρόνο σε αυτό.

Επίσης βοηθάει στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής και δίνει λύση στον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο που έχει αυτός ο δρόμος, διότι εξυπηρετεί το λιμάνι της Κυλλήνης και συνακόλουθα την επικοινωνία και τις μεταφορά με τα δυο νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, αλλά και τα πολλά εμπορικά πλοία».

Οικονομικά στοιχεία του έργου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται  στο ποσό των 11.567.838,95€. Οι  απαλλοτριώσεις έχουν προεκτιμηθεί στο ποσό των 850.000 € και η μεταφορά δικτύου ΔΕΗ στα 100.000 €. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Π ΔΕΠΙΝ 2007-2013 με την ΑΠ 4787/2009 απόφαση του Γ.Γ της ΠΔΕ.  Έχει κηρυχθεί αναγκαστική απαλλοτρίωση (ΦΕΚ 532/19-10-2009 τ.ΑΑΠ) και το δικαστήριο για τον προσωρινό προσδιορισμό της τιμής μονάδος των απαλλοτριούμενων ακινήτων θα γίνει στις 17/3/2011 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδος.

Από τα συνολικά 11,5 χιλιόμετρα του δρόμου υπάρχουν 3,4 χιλ. που υπάρχει παλαιά απαλλοτρίωση και στα οποία μπορούν να γίνουν –ανεμπόδιστα- εργασίες, ανεξάρτητα από την πρόοδο των συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τις εργασίες που μπορεί  να γίνουν στην επέκταση των Τεχνικών στις χθ 4+366, 5+110 και 6+813 συνολικού προϋπολογισμού 950.000 € περίπου.

Για το λόγο αυτό και μετά από σύμφωνη γνώμη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της ΠΔΕ προχωράμε σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο δημοπρατήθηκε την 22/6/2010 και μετά την έγκριση της ανάθεσης του έργου από τη ΝΕ Υποδομών της ΝΑ Ηλείας και τον προσυμβατικό έλεγχο που έγινε από το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ,αναδείχθηκε τελευταίος μειοδότης και ανάδοχος του έργου η κοινοπραξία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΛΙΣΣΟΣ ΑΤΕ» με έκπτωση 45,34% και οικονομική προσφορά χωρίς ΦΠΑ 5,583,112,04 € και με τον ΦΠΑ 6.867.227,81€.

Τεχνικά στοιχεία

Το έργο αφορά τη βελτίωση της οδού από Εθνική οδό Πύργου –Πατρών και σε μήκος 11.644,00 μ μέχρι την είσοδο της Κυλλήνης. Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί θα είναι ταχείας κυκλοφορίας με ταχύτητα μελέτης 100Km/h ,το πλάτος του θα είναι 13,50μ δηλαδή δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με πλάτη 3,75 και 3,0μ.

Σε όλες τις διασταυρώσεις με σημαντικούς δρόμους δημιουργούνται ισόπεδοι κόμβοι για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Κόμβοι δημιουργούνται στις διασταυρώσεις με:
Α) Β΄ έξοδο οικισμού Ανδραβίδας (ΧΘ 2+555)
Β) Προς οικισμούς Στρουσίου και Μυρσίνης (χθ 3+407)
Γ) Προς οικισμό Μυρσίνης (ΧΘ 4+198)
Δ) Είσοδος οικισμού Νεοχωρίου (
ΧΘ 5+060)
Ε) Έξοδος οικισμού Νεοχωρίου (ΧΘ 7+160)
Δ) Κόμβος προς «Διασπορά» (117 ΠΜ)
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ