Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Απαράδεκτη η διακοπή λειτουργίας του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Ήπατος στο "Λαϊκό"»


Η Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καταγγέλλει

Τη διακοπή λειτουργίας του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Ήπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
με επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδο.

Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει πως το «λουκέτο» αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους όχι μόνο για την υγεία αλλά και για τη ζωή των 32 ατόμων που ήδη έχουν μεταμοσχευθεί σε αυτό το Κέντρο, αλλά και όσων εντάσσονταν επί μακρό χρονικό διάστημα στη λίστα αναμονής για τη μεταμόσχευσή τους.

Σε έγγραφο Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων που κοινοποιήθηκε στην Ε.Σ.Α.μεΑ. αποδίδονται σοβαρές ευθύνες στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.). Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, οι υποψήφιοι για μεταμόσχευση ήπατος ανέμεναν έναν ολόκληρο χρόνο να ληφθεί η τελική απόφαση του Ε.Ο.Μ. για την τύχη του μεταμοσχευτικού κέντρου. Η ανεπίτρεπτη καθυστέρηση που διέκρινε τις ενέργειες του Ε.Ο.Μ. ο οποίος είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος οργανισμός για τις μεταμοσχεύσεις και τυχόν συναρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας είναι προφανές ότι έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των μεταμοσχευμένων ήπατος και όσων βρίσκονταν στη λίστα για μεταμόσχευση. Σημειώνεται δε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων επί 7 μήνες δεν είχε πληροφορήσει τους πάσχοντες για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Λαϊκού Νοσοκομείου, αυθαίρετα, απαιτούν από τους μεταμοσχευθέντες ήπατος να πληρώσουν τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται ενώ οι μεταμοσχευθέντες νεφρού δεν καταβάλλουν εξέταστρα.

Η Συνομοσπονδία ζητεί την άμεση διερεύνηση από το Υπουργείο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου την σημαντικών αυτών καταγγελιών, καθώς και την αναζήτηση και απόδοση των ευθυνών που αναλογούν στο κάθε αρμόδιο φορέα για το θέμα των μεταμοσχεύσεων, που εξακολουθεί στη χώρα μας να βρίσκεται στο σημείο μηδέν, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...