Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ανάσα ζωής στα καμένα της Ηλείας

Τρία χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΤΕΙ Λαμίας και το ΤΕΙ Κρήτης, ξεκινά προσπάθειες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το πρόγραμμα, που έχει τίτλο «Δράσεις αποκατάστασης παρόδιων οικοσυστημάτων πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας», πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.900.000,00 ευρώ , ποσό το οποίο θα δοθεί από τις χώρες του ΕΟΧ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) κατά 50% και το υπόλοιπο 50% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εργασίες περιλαμβάνουν τη μελέτη και την εκτέλεση καθαρισμών και αναδασώσεων σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, καθώς και εργασίες για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων, τη διευθέτηση των υδάτινων απορροών και τη διαμόρφωση χώρων προβολής.

Ήδη εγκαταστάθηκαν τα πρώτα συνεργεία και ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των οικοσυστημάτων.
 newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...