Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μουσικό Σχολείο χωρίς... μουσικούς!


Έντονες διαμαρτυρίες στη Μαγνησία

Υποβάθμισης της εκπαίδευσης στο νομό Μαγνησίας προκαλούν κινήσεις του υπουργείου Παιδείας, όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου δεν μπορούν να διδαχθούν μουσική, μιας και δεν έχουν προσληφθεί μουσικοί (!), ενώ παράλληλα πολλά προβλήματα επιφέρει η απόφαση του Υπουργείου για την κατάργηση των τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης στη μέση της χρονιάς.\

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ.

Όπως γράφει ο Ταχυδρόμος, η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών σημειώνει πως το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία μια σειρά από σχολεία που έχουν κάτω από 90 μαθητές θα πρέπει να κλείσουν, ενώ για αρκετά άλλα ετοιμάζονται συγχωνεύσεις, ιδίως στα ΕΠΑΛ. Από αυτή την εγκύκλιο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, κινδυνεύουν πολλά περιφερειακά σχολεία αλλά και κομμάτια της ιστορίας, όπως το Γυμνάσιο Μηλεών.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας καταγγέλλει την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τη μετακίνηση εκπαιδευτικού στη Λάρισα, ενώ είχε οργανική θέση στη Μαγνησία. Η μετακίνηση αυτή μάλιστα έγινε χωρίς η εκπαιδευτικός να έχει δηλώσει πρόθεση μετακίνησης.

Η ΕΛΜΕ επιρρίπτει ευθύνες και στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν προσέλαβε τον απαιτούμενο αριθμό αναπληρωτών, ωστόσο καταγγέλλει την κίνηση της Περιφερειακής Διευθύντριας και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης. Καλεί δε τους εκπαιδευτικούς όλων των θεσσαλικών πόλεων να συντονιστούν και να αγωνιστούν για την αποτροπή παρόμοιων πολιτικών.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...