Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα Κυπρίων με Τούρκους

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2010/12/73457_1712.jpgΣοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στο γήπεδο «Ελευθερία» στην Κύπρο μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ του... ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Καρσίγιακα για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου του Euro Challenge.


Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου καθώς ειδοποιήθηκε μέχρι και η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.


«Η Καρσίγιακα δέχτηκε επίθεση στο ελληνικό κομμάτι της Κύπρου», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος στην ιστοσελίδα της CNN Turk.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα (που βρήκε νικήτρια την κυπριακή ομάδα με 82-80) άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τον πάγκο της Καρσίγιακα πολλά εκ των οποίων βρήκαν μέλη της αποστολής της τούρκικης ομάδας.


Οι αστυνομικοί επενέβησαν πετώντας καπνογόνα καθώς οι οπαδοί είχαν αρχίσει ήδη να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να κινούνται προς τους παίκτες της τούρκικης ομάδας.


Η αποστολή της Καρσίγιακα κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια τα οποία προπηλακίστηκαν από τον εξωτερικό χώρο.


Σε τηλεφωνικές επικοινωνέις που ακολούθησαν, έγιναν σκέψεις από τους Τούρκους να αναχωρήσουν άμεσα για τα κατεχόμενα και να επιστρέψουν από εκεί στην Τουρκία.


Παράλληλα ενημερώθηκε το τουρκικό ΥΠΕΞ αλλά και η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ η οποία πιθανόν να βοηθούσε στο σενάριο για μετάβαση της ομάδας στα κατεχόμενα, μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου.


Τελικά η αποστολή μπόρεσε και έφυγε από το γήπεδο και έφθασε στο ξενοδοχείο της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα τούρκικα μέσα, ο φροντιστής της ομάδας έσπασε δάχτυλα του χεριού του στις συμπλοκές που ακολούθησαν ενώ χτυπήθηκε και ένας η τιμ μάνατζερ.


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...