ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Ζητούν τουριστικές επενδύσεις


Ζητούν τουριστικές επενδύσεις
Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη, απέστειλε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με αίτημα Την στήριξη των τουριστικών επενδύσεων στους πυρόπληκτους νομούς
των πυρκαγιών του 2007 ζητούν τα επιμελητήρια των νομών αυτών.


Πιο αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Οπως έχουμε ενημερώσει γραπτά την υπουργό κα. Μπιρμπίλη, οι τουριστικές επενδύσεις των πυρόπληκτων νομών των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, που προωθήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3299/04, όπως ισχύει, κινδυνεύουν σήμερα να ματαιωθούν με υπέρμετρη ζημία των υποψήφιων επενδυτών για τους ακόλουθους λόγους:

• Στο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό (ΚΥΑ ΦΕΚ 1138 Β 09), που δεν έχει ακόμη αναθεωρηθεί, προβλέπεται (άρθρο 5), ως μεταβατική ρύθμιση, ότι εξαίρεση από την νέα εισαγόμενη ελάχιστη αρτιότητα των 8 στρ. ισχύει προκειμένου για επενδύσεις εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων, καθώς και για ίδρυση νέων, εφόσον βρίσκεται σε ισχύ η έγκριση καταλληλότητας του ΕΟΤ και υπό την αίρεση ότι εντός 3 ετών θα εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια.

• Ομως, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών 37643/31.08.2007, οι τουριστικές επενδύσεις των νομών αυτών απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση της προηγούμενης λήψης των εγκρίσεων του ΕΟΤ, και τους δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλουν μέχρι 01/09/2008, χωρίς τις εγκρίσεις αυτές, αιτήματα ένταξης στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου. Οι επενδύσεις αυτές έχουν ήδη λάβει υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η προσκόμιση των ειδικών δικαιολογητικών (και επομένως και των εγκρίσεων ΕΟΤ) θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι την εκταμίευση της πρώτης δόσης επιχορήγησης. Οι εν λόγω επενδυτές υπολογίζονται σε 750.

• Είναι φανερό ότι η ΚΥΑ του Ειδικού Πλαισίου για τον Τουρισμό δεν έλαβε υπόψη της, προφανώς εκ παραδρομής, την περίπτωση των τουριστικών επενδύσεων των πυρόπληκτων νομών του 2007, που με άλλη προηγούμενη, πλην ειδική υπουργική απόφαση, είχαν απαλλαγεί της υποχρέωσης προσκόμισης έγκρισης καταλληλότητας πριν την υπαγωγή τους στον αναπτυξιακό νόμο, γεγονός, που προκαλεί εκκρεμότητα στις εν εξελίξει επενδύσεις και έντονη ανησυχία στους επενδυτές των πυρόπληκτων νομών, που προφανώς δεν είναι σε θέση να καλύψουν εκ των υστέρων την απαίτηση της αυξημένης αρτιότητας των 8 στρ. και μάλιστα για επενδύσεις, που το ίδιο το Κράτος τους κάλεσε να αναλάβουν με αυξημένα κίνητρα και ειδική διαδικασία, λόγω της καταλυτικής φυσικής καταστροφής των αντίστοιχων περιοχών και της κατάρρευσης των τοπικών οικονομιών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουμε ζητήσει με νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση να ρυθμιστεί το θέμα αυτό με σχετική ειδική διάταξη, στηρίζοντας επί της ουσίας τις προσπάθειες των πυρόπληκτων νομών να ξεπεράσουν τα προβλήματα από τις πυρκαγιές του 2007 και να αποκαταστήσουν την κοινωνική και οικονομική ζωή των περιοχών τους. Το αίτημά μας έγινε μεν δεκτό από την Υπουργό ΠΕΚΑ, η οποία έχει δηλώσει ότι θα επιλυθεί με την αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου για τον Τουρισμό, πλην όμως η αναθεώρηση αυτή καθυστερεί και οι υπαχθείσες στον Αναπτυξιακό Νόμο επενδύσεις δεν μπορούν να περιμένουν, ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύουν, μη δυνάμενες να λάβουν την χρηματοδότηση, που δικαιούνται, να ματαιωθούν.

Ζητούμε να μας ορίσετε το συντομότερο συνάντηση, προκειμένου να σας αναπτύξουμε το ζήτημα, ώστε να προωθηθεί η άμεση λύση του.

Τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών:

Αρκαδίας (πρόεδρος Ιωάννης Μπουντρούκας)
Αχαΐας (πρόεδρος Κωσταντίνος Αντζουλάτος)
Εύβοιας (πρόεδρος Παναγιώτης Σίμωσης)
Ηλείας (πρόεδρος Αγγελος Αγγελόπουλος)
Λακωνίας (πρόεδρος Κωνσταντίνος Πανδής)
Μεσσηνίας (πρόεδρος Γιώργος Καραμπάτος)

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: