Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Όχι στην αποχή λένε οι νέοι του Πύργου


Όχι στην αποχή λένε οι νέοι του Πύργου
Κατά της αποχής στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής τάσσεται το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Πύργου, με ανακοίνωσή του που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Στις 7 Νοέμβριου θα διεξήχθη ο πρώτος γύρος των αυτοδιοίκητων εκλογών που θα θέσουν σε ισχύ τον «Καλλικράτη», τη μεγαλύτερη θεσμική μεταρρύθμιση των τελευταίων χρονών.

Ο Καλλικράτης εκφράζει μια διαφορετική αντίληψη για το κράτος, την αυτοδιοίκηση και τη θέση του πολίτη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσπάθεια αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων καθώς οι νέοι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τη παιδεία, την υγεία, την ανάπτυξη και γενικότερα την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ενώ λοιπόν ο «Καλλικράτης» και η περιφερειακή ανάπτυξη θα έπρεπε να είναι το επίκεντρο των ημερών και των πολιτικών συζητήσεων, ο προεκλογικός αγώνας έχει αγνοήσει την ουσία αυτών των εκλογών.

Παράλληλα προβλέπεται μεγάλο ποσοστό αποχής κυρίως από νέους ανθρώπους.
Δυστυχώς, οι επιλογές του λευκού, της αποχής ή του άκυρου δεν αποτελούν πολιτική στάση ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούν το υπάρχον κατεστημένο.

Η απουσία του λάου από τις πολιτικές διαδικασίες συμφέρει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το σύστημα.

Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους νέους ανθρώπους του Πύργου να συμμετάσχουν στις εκλογές της Κυριακής, κάνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή. Η συμμέτοχη είναι απαραίτητη!

Υ.Γ. Μάθε που ψηφίζεις, με τηλέφωνο στο 1500 ή στο www.yes.go"
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...