Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Απόπειρες απάτης σε βάρος κληρικών


Απόπειρες απάτης σε βάρος κληρικών
Μια πρωτόγνωρη, όσο και πρωτότυπη απόπειρα απάτης σε βάρος ιερέων και μοναχών της Μητρόπολης Ηλείας διερευνά η Αστυνομία σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές του νομού.
Άγνωστος, προσποιούμενος υπεύθυνο ασφαλιστικού φορέα, τηλεφωνούσε σε κληρικούς στην Ηλεία και τους ζητούσε να καταθέσουν χρήματα σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να καλυφθούν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα που εκκρεμούσαν.

Τουλάχιστον πέντε είναι τα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπου τα δύο αφορούν ιερείς και τα τρία μοναχούς.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που προέρχονται τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Μητρόπολη Ηλείας, οι προθέσεις του απατεώνα έγιναν αντιληπτές και μόνο σε μία περίπτωση έγινε κατάθεση, όμως τα χρήματα (2.000€) αποσύρθηκαν αμέσως, κατόπιν ενημέρωσης από την Μητρόπολη.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο απατεώνας είχε ενημερωθεί επαρκώς για κάθε περίπτωση που «χειριζόταν», έτσι στις τηλεφωνικές του επαφές με τα υποψήφια «θύματα» είχε και την ανάλογη πειθώ.

Όπως δήλωσε στο ΗΤ ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ηλείας π. Ηλίας Παπαγγελής, η Μητρόπολη αμέσως ενημέρωσε όλους τους κληρικούς για την περίπτωση αυτή, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εξαπάτησης.

Πάντως, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχουν ανάλογα κρούσματα και σε εκτός Εκκλησίας άτομα, κυρίως σε συνταξιούχους, οι οποίοι γίνονται εύκολα στόχος τέτοιων απατεώνων.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...