«Έσβησε» ο 16χρονος Ταξιάρχης

Πάλευε με τη λευχαιμία, έφυγε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Πάλευε επί μήνες να νικήσει τη λευχαιμία, αλλά «έσβησε» από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στο Νοσοκομείο Παίδων. Ο λόγος για τον 16χρονο Ταξιάρχη Λαμπρινίδη, το μικρό αγοράκι από τη Μυτιλήνη, που η περιπέτειά του είχε συγκινήσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ξαφνικά, τον περασμένο Μάιο οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Ταξιάρχης έπασχε από τη σπάνια και εξαιρετικά επικίνδυνη ασθένεια της οξείας λεμφωβλαστικής λευχαιμίας. Ο 16χρονος μαθητής του γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στο Γουδί, όπου άρχισε να υποβάλλεται σε ειδική εντατική θεραπεία προκειμένου να ξεπεράσει την ασθένεια.

Αν και το τελευταίο διάστημα η υγεία του βελτιωνόταν συνεχώς, και το χαμόγελο είχε επιστρέψει στα χείλη του παιδιού και των συγγενών του, προχθές άρχισε να παρουσιάζει μία σειρά από ύποπτα συμπτώματα, όπως πόνους και δυσφορία. Μισή ώρα αργότερα, ο Ταξιάρχης έσβησε από «αιμορραγία στους πνεύμονες» όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews, το παιδί προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ο ήδη ευάλωτος οργανισμός του.

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Ταξιάρχη σήμερα, στις 15.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα.

Πηγή: lesvonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ