Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ώρα της χαιρετούρας


Η ώρα της χαιρετούρας
Δεν προλαβαίνουν από το πρωί οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι σύμβουλοί τους να ανταλλάσσουν χειραψίες με εκατοντάδες πολίτες στις πλατείες, στους δρόμους και στις καφετέριες.
Καθώς από χθες τα μεσάνυχτα απαγορεύτηκε κάθε προεκλογική δραστηριότητα, όπως ορίζει ο νόμος, συμπεριλαμβανομένων και των εμφανίσεων σε ηλεκτρονικά μέσα, οι υποψήφιοι ακολουθούν τα… βήματά τους, που είναι σήμερα πάρα πολλά. Έχουν να ρίξουν πολύ ποδαρόδρομο μέχρι αργά, μετά τα μεσάνυχτα. Η μάχη «πόρτα – πόρτα» μόλις άρχισε και προβλέπεται ιδιαίτερα συναρπαστική.

Αυτή την ώρα στο κέντρο του Πύργου όπου η καλοκαιρία έβγαλε πολύ κόσμο στην πλατεία και στους πεζόδρομους, οι υποψήφιοι κάνουν τις βόλτες τους ανταλλάσσοντας τις καθιερωμένες χειραψίες με τους πολίτες. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αμαλιάδα, τη Γαστούνη, σε κάθε αστικό κέντρο όπου υπάρχει κόσμος.

Τα χαμόγελα, βέβαια, και οι φιλοφρονήσεις δεν σημαίνουν και ψήφο, αλλά η λογική της χαιρετούρας για τους υποψηφίους δεν είναι άλλη από αυτό που συνοψίζεται στη γνωστή λαϊκή ρήση: «Ο,τι αρπάξει η νύφη στην καβάλα…»
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...