Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μιχάλης Κατρίνης για παράνομες χωματερές


Μιχάλης Κατρίνης για παράνομες χωματερές
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με το νέο τελεσίγραφο που εστάλη από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ προς την ελληνική κυβέρνηση και ...
... αφορά το κλείσιμο των παράνομων χωματερών έως την 28η Δεκεμβρίου, καθώς και επιβολή προστίμων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις κοινοτικές οδηγίες.
Ο Μιχάλης  Κατρίνης τόνισε στην ερώτησή του  πως είναι αδιανόητο να πληρώσουν  οι πολίτες την αδράνεια των προηγούμενων Κυβερνήσεων για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ και επεσήμανε πως κρίνεται πλέον αναγκαίο το οριστικό κλείσιμο όλων των παράνομα λειτουργούντων χωματερών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Με νέα  μου ερώτηση επανέρχομαι στο  ζήτημα της λειτουργίας παράνομων χωματερών στη χώρα μας μετά και το νέο τελεσίγραφο, το πέμπτο κατά σειρά από το 2008, που έστειλε η Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα και ύστερα από μακρά επί πενταετία  αδράνεια των προηγούμενων Κυβερνήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί έως τις 28 Δεκεμβρίου να κλείσουν συνολικά 750 χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων εκ των οποίων οι 250 χώροι βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία.

Στην ίδια υπόδειξη ζητεί από την χώρα μας κατάλογο ανά περιφέρεια των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που λειτουργούν ακόμα, καθώς το προηγούμενο τελεσίγραφο έληξε τον προηγούμενο Ιούλιο, όμως η Ελλάδα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Με βάση κοινοτική οδηγία, η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να κλείσει όλες τις  παράνομες χωματερές έως την 1η  Ιανουαρίου του 2008 όμως κάτι τέτοιο δεν  έγινε κατορθωτό και έτσι η χώρα μας κινδυνεύει με πολύ υψηλά πρόστιμα.

Δεδομένης της δεινής οικονομικής κατάστασης, την οποία διέρχεται η χώρα και νέα πρόστιμα θα ήταν αδιανόητα  για τους φορολογούμενους πολίτες  αλλά και της αυτονόητης προστασίας του περιβάλλοντος κρίνεται επιτακτική και άμεση η ανάγκη του οριστικού κλεισίματος όλων των παράνομα λειτουργούντων χωματερών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

   1. Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση σχετικά με το άμεσο κλείσιμο όλων των παράνομα λειτουργούντων χωματερών.
   2. Με ποιους τρόπους σχεδιάζει η Κυβέρνηση να αποτρέψει τον κίνδυνο επιβολής νέων προστίμων από την Κομισιόν, σενάριο άκρως καταστροφικό για την πορεία των δημοσιονομικών μας.”
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...