Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ρωμαϊκά τα... όργια, Έλληνας ο πρωταγωνιστής!

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/10/11/17/231753.jpg?w=400&f=bicubicΈνας εντυπωσιακός και άψογα δουλεμένος Ολυμπιακός, ήταν αυτός που κατέβηκε στο παρκέ της «Palalottomatica», συντρίβοντας τη γηπεδούχο Ρόμα με 86-71...  για την 5η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Ευρωλίγκας. 
 
«Όργια» από τους παίκτες του Ίβκοβιτς στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, με κορυφαίους τους Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη, με 16 και 12 πόντους αντίστοιχα. 
 
Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους Πειραιώτες, οι οποίοι είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, μετά την ήττα σοκ της Ρεάλ στο Βέλγιο από τη Σαρλερουά.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δίποντο του Νεστέροβιτς και πέντε διαδοχικούς πόντους του Σπανούλη, οι οποίοι έδωσαν προβάδισμα τριών πόντων στο Ολυμπιακό (7-4). Το σόου του Λαρισαίου γκαρντ στο σκοράρισμα συνεχίστηκε αφού με δικό του τζαμπ σουτ, η διαφορά πήγε στους επτά (8-15), τέσσερα αγωνιστικά λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. 
 
Οι Ρωμαίοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα την περιφέρειά τους, αφού με διαδοχικά τρίποντα των Χέιβετ και Βιτάλι, ψαλίδισαν τη διαφορά στους δύο (16-18), με το δεκάλεπτο να κλείνει με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη σε νεκρό χρόνο, το οποίο διαμόρφωσε το σκορ στο 18-24 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Με την επάνοδο των δύο ομάδων στο παρκέ , ο Ίβκοβιτς πέρασε τον Χαλπερίν στη θέση του Σπανούλη, και ο Ισραηλινός βάλθηκε να δικαιώσει τον «σοφό» για την επιλογή του. Με πέντε δικούς του πόντους και άξιους συμπαραστάτες στην επίθεση τους Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση, η ομάδα του «Ντούντα» κατάφερε να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 14 (25-39).
 
Όσο ο Μπονιτσιόλι δεν μπορούσε να φράξει τους διαδρόμους προς την ιταλική ρακέτα, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αγχωθεί από αυτήν τη Ρόμα, που προσπαθούσε με σπασμωδικές κινήσεις να πλησιάσει, με πόντους των Κροσαριόλ, Τζιακέτι και του πρώην «δικού» μας Ουάσινγκτον. 
 
Η εξαιρετική ευστοχία έξω από τα 6.75 (4/7), καθώς και οι πολλές δεύτερες επιθέσεις ως απόρροια των επιθετικών ριμπάουντ, πήγαν τους «ερυθρόλευκους» με προβάδισμα 13 πόντων στα αποδυτήρια (40-53), με προσωπικό σόου Τεόντοσιτς, ο οποίος πέτυχε δύσκολο τρίποντο από τη γωνία στα 16’’ πριν την ολοκλήρωση του δευτέρου δεκαλέπτου, ενώ έβγαλε την καταπληκτική ασίστ για τον επίλογο από τον Ματ Νίλσεν.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους δίδυμους πύργους, Μπουρούση – Μαυροκεφαλίδη να επιτυγχάνουν επτά πόντους και να διαμορφώνουν το σκορ στον φωτεινό πίνακα στο 43-60. Κάπου εκεί οι κυπελλούχοι Ελλάδος επαναπαύτηκαν, δίνοντας στους Ιταλούς την ευκαιρία να «τρέξουν» ένα επιμέρους 8-4, μειώνοντας στους 13 (51-64). 
 
Το 55-68 με το οποίο οι δύο αντίπαλοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο, έδινε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στους φιλοξενούμενους, ελλοχεύοντας ωστόσο πάντα ο κίνδυνος «νεκρών» διαστημάτων που θα έβαζε και πάλι τη Ρόμα στη διεκδίκηση της νίκης.

Τα πάντα κρίθηκαν στο δίλεπτο 32’-33’, όταν ο Μάρκο Κέσελ, ο οποίος ήταν ωσεί παρών μέχρι και εκείνο το χρονικό σημείο, πέτυχε πέντε αναπάντητους πόντους (εκ των οποίων και τρίποντη «βόμβα» στον ελληνικό αιφνιδιασμό), μετατρέποντας το 57-71 σε 57-76. 
 
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μία ευκολότερη του αναμενομένου νίκη με 86-71 και την πολύ πιο… ορατή πλέον κατάληψη της πρώτης θέσης του Β’ Ομίλου.


Τα δεκάλεπτα: 18-24, 40-53, 55-68, 71-86

Ρόμα (Μπονιτσιόλι): Τζιακέτι 2, Σμιθ 7, Ουάσινγκτον 9, Βιτάλι 5, Κροσαριόλ 17, Τραορέ 7, Ντατόμε 6, Τζέντοβιτς 5, Ντάσιτς, Χέιτβελτ 13

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Νεστέροβιτς 8, Σπανούλης 14, Μπουρούσης 16, Κέσελ 6, Μαυροκεφαλίδης 12, Νίλσεν 5, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 15, Κατσίβελης Χαλπερίν 7, Λούκας 3

sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...