Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

7 στα 7 για Ολυμπιακό

http://theplayer.gr/uploads/images_resize/middle/2010/12/30670.jpgΧωρίς να πιάσει ιδιαίτερη απόδοση ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ στο άδειο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  με σκορ 89-82. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 7 στα 7 και... διατήρησαν έτσι το αήττητο τους στο πρωτάθλημα. 
 
Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας  διεύρυναν ταυτόχρονα το σερί των νικών τους απέναντι στον δικέφαλο του Βορρά σε αγώνες της κανονικής περιόδου φτάνοντας τις 15 συνεχόμενες εντός έδρας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε διαβασμένος στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενος το ότι ο Ολυμπιακός άργησε να βρει ρυθμό στη επίθεση διατηρούσε ένα προβάδισμα περίπου 4 πόντων.
 
Όσο πέρναγε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» γίνονταν πιο πιεστικοί στην άμυνα αλλά μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (25-24). Με δυο βολές του Μάρσαλ που ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του δικεφάλου με 11 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο γράφτηκε το 25-26 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Όσο πέρναγε η ώρα ο Ολυμπιακός , έχοντας και περισσότερες λύσεις στον πάγκο, έβρισκε όλο και περισσότερο τον ρυθμό του.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια και επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Με σχήμα τεσσάρων «κοντών» και μοναδικό ψηλό τον Νεστέροβιτς ο Ολυμπιακός αποπροσανατόλισε τον αντίπαλο του και πατώντας το γκάζι πήρε προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι «ερυθρόλευκοι»  δέχτηκαν μόνο δέκα πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο για να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ 51-36. 

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξαν πιο κλειστή άμυνα και μείωσαν την διαφορά δείχνοντας αποφασισμένοι να παλέψουν το παιχνίδι και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούσαν. 
 
Με ένα εκπληκτικό τρίποντο του Μάρσαλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο από το κέντρο του γηπέδου το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 69-64. Ο δικέφαλος του Βορρά  γύρισε για τα καλά στον αγώνα σε ένα δεκάλεπτο που του άνηκε εξ ολοκλήρου (επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 18-28).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ όλα ήταν ανοιχτά οι δυο ομάδες ξεκίνησαν κάνοντας πολλά λάθη. 
Αυτοί που ανέκτησαν πιο γρήγορα την συγκέντρωση τους  ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των αντιπάλων τους έκαναν ένα σερί 7-0 και άρχισαν να χτίζουν πάλι  μια διαφορά (76-67). Οι δυο ομάδες πάλεψαν μέχρι το τέλος με τους «ερυθρόλευκους να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 89-82.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 15 πόντους ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 5  παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Για τους φιλοξενούμενους πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρσαλ που έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα με 33 πόντους.  
 
Τα δεκάλεπτα: 25-26, 51-36, 69-64, 89-82

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 12, Γκόρντον 4, Σπανούλης 13, Μπουρούσης 15 (1), Κέσελ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 3 (1), Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 4, Τεόντοσιτς 11 (3)

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 33 (3), ΜακΓκραθ 17 (3), Αποστολίδης, Δέδας 1, Ντόζιερ 13 (1), Παπαδόπουλος 11, Γιαννακίδης 2, Καλλές, Γκετσέφσκι 5


theplayer.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...