Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

«Λαβράκι» του ΣΔΟΕ για το «βρώμικο ποδόσφαιρο»

O τρίτος μάνατζερ και ο παράγοντας!

«Λαβράκι» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για το «βρώμικο ποδόσφαιρο». Παράγοντας ΠΑΕ βρέθηκε να έχει 6 εκ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό-αίνιγμα. Και τρίτος μάνατζερ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.


Στους ελέγχους, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, εντοπίστηκε τραπεζικός λογαριασμός παράγοντα ΠΑΕ της περιφέρειας ύψους 6 εκ. ευρώ. Οι ελεγκτές της δίωξης οικονομικού εγκλήματος εξετάζουν από την περασμένη εβδομάδα την προέλευση των χρημάτων, τόσο για τη διάσταση της φοροδιαφυγής όσο και για την διάπραξη οικονομικού εγκλήματος.

Στην περίπτωση που ο κάτοχος του λογαριασμού δεν καταφέρει να αιτιολογήσει επαρκώς τη νομιμότητα της συναλλαγής/συναλλαγών, θα οδηγηθεί στην Εφορία και στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», με αφετηρία τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα παιχνίδια, η έρευνα έχει οδηγήσει στην εμπλοκή περισσότερων από 100 φυσικών προσώπων εκ των οποίων τουλάχιστον 80 έχουν λογαριασμούς με ποσά της τάξης των 300.000 ευρώ (μέσο όρο) ο καθένας. Για τα ποσά αυτά δεν έχουν αιτιολογήσει την προέλευσή τους και δεν υπάρχουν παραστατικά.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ανήκουν οι λογαριασμοί αυτοί, περιλαμβάνονται παράγοντες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, της Football League (πρώην β’ εθνική), διαιτητές, μάνατζερ, ποδοσφαιριστές κ.ο.κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», υπάρχει και τρίτος μάναντζερ που ερευνάται η εμπλοκή του. Αυτή τη φορά πρόκειται για ατζέντη της Αθήνας και μάλιστα πολύ γνωστό όνομα της ποδοσφαιρικής αγοράς.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετούς μήνες, αφού στην υπόθεση του μάνατζερ Π.Π. – στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση μετάδοσης αγώνων και τη σχέση εταιρίας συμφερόντων του με την ΕΠΟ και την ΕΡΤ – οι ελεγκτές θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να διασταυρωθούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του, καθώς και τα πρόσωπα που θα προκύψουν να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.

Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...